16 Gün Karantina Zorunluluğu

Satılan turların çoğu bir haftalık ama turiste otelde 16 gün karantina zorunluluğu!

Rusya vatandaşlarının kış günlerinde deniz-güneş-kum üçlüsünü yaşadığı ve genellikle 1 haftalık tur paketleriyle gittiği Güneydoğu Asya ülkelerinden Tayland, “pratik sonucunun nasıl olacağı hayli merak uyandıran” bir karar aldı.

Tayland, giriş yasağını kaldırdığı Rus turistlere 16 gün “karantina otellerinde” kalma zorunluluğu getirdi.

Uzmanlar, bu şartlarda Tayland’a gidecek turist sayısının “küsurat” olacağı görüşünde.

Her şeye rağmen Moskova ve Novosibirsk’ten Tayland uçuşları için bilet satışı başladı.

Tayland Turizm Ajansı’ndan Rus medyasına yapılan açıklamada, turistlerin Bangkok’taki “alternatif durum karantinası” (ASQ) ve ülkenin diğer bölgelerindeki “alternatif devlet karantinası” (ALQ) otellerinde 16 gün (15 gece) karantinada kalmalarının zorunlu olduğu belirtildi.

Otellerde önceden rezervasyon yaptırılması gerektiği ifade edilen açıklamada, 30 günü geçmeyen seyahatler için Rusya vatandaşlarına vize zorunluluğu olmadığı hatırlatıldı.

Tayland’a gitmek isteyen Rus turistlerin seyahat öncesi Tayland Büyükelçiliği’nden “giriş sertifikası” (COE) almalarının ise zorunlu olduğu uyarısı yapıldı.

Bu ülkeye giden turistlerin ayrıca en az 100 bin ruble tutarında sağlık sigortası ve uçuş öncesi son 72 saatte alınan “uçuş izni sağlık sertifikası” (Fit to Fly) ibraz etmeleri gerekiyor.

Rusya’dan Tayland’a uçuşlar 26 Aralık 2020’de yeniden başlamıştı.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu