30. Kitap Fuarı, Bu Akşam Başlıyor.

Işık Kitabevi’nin düzenlediği 30. Kitap Fuarı,  bu akşam başlıyor.

Lefkoşa’da Kızılbaş Kilisesi’nde yer alacak ve “İnatla Umutla Çoğalmak” temasıyla 15 Eylül’e kadar sürecek fuarın açılışı saat 20.30’da yapılacak.

Okur ve yazarların buluşacağı açılışta “30 Yılın Sergisi” adıyla fuarın geçmiş yıllarından fotoğraflar sergilenecek. Açılışta ayrıca sanatçılar Alkapon ve Arda Gündüz de konser verecek.

Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin de destek verdiği fuar boyunca paneller, şiir geceleri ve sohbet toplantıları düzenlenecek.

Tüm kitapların yüzde 10 indirimli satılacağı fuar pazar hariç her gün 09.00- 13:00 ve 17:00 – 24:00 saatleri arasında, pazar günü ise 17:00 – 24.00 arasında açık olacak.

Işık Kitabevi 30. Kitap Fuarı’nın onur ödülü Kıbrıslı Türk yönetmen Derviş Zaim’e verilecek.

Tüm etkinlikler Kızılbaş Kilisesi’nde bulunan Gençlik Merkezi’nde 20.30’da başlayacak.

Işık Kitabevi sahibi Nahide Merlen’in TAK’a verdiği bilgiye göre, dileyen fuar ziyaretçilerine, Orman Dairesi’nce sağlanan 200 çam fidanı dağıtılacak.

Bu akşamdan sonraki fuar programı şöyle:

5 Eylül Salı:

Panel: “Üreterek Çoğalmak”, konuşmacılar: Aziz Kaya (Lefke Belediye Başkanı ), Cemil Sarıçizmeli (Mehmetçik Belediye Başkanı), Mehmet Harmancı (Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı), Ahmet Benli (Gönyeli Belediye Başkanı)

6 Eylül Çarşamba:

Türkiye’den Konuk Yazar: Hasan Ali Toptaş.  Sunum: Orhan Eskiköy

7 Eylül Perşembe:

İki toplumlu şiir gecesi-Kıbrıs Sanatçı ve Yazar Birliği ve Kıbrıs Yazarlar Birliği’nin (Cyprus Writers Union) ortak etkinliği

8 Eylül Cuma:

Panel: “Hafıza tutulması; toplumsal mücadelenin kaybolan durakları”, konuşmacılar: Yaşar Ersoy, Kani Kanol, Hürrem Tulga. Moderatör: Tamer Öncül

9 Eylül Cumartesi:

Panel: “Hak arayışları”, konuşmacılar: Erman Dolmacı (Kuir Kıbrıs Derneği), Doğuş Derya (Fema), Öncel Polili (İnsan Hakları Vakfı), Faika Paşa (Mülteci Hakları Derneği)

10 Eylül Pazar:

Panel: “Kıbrıslı Türklerin Yurdu Neresidir? Çoğalmak mı Daralmak mı?”, konuşmacılar: Niyazi Kızılyürek, Tufan Erhürman, Hakkı Yücel

11 Eylül Pazartesi:

Panel: “Popülizme karşı direnmek (Avrupa, Ortadoğu, Kıbrıs)”, konuşmacılar: Nur Köprülü, Sait Aksın, Mustafa Ongün, moderatör: Fatma Güven Lisaniler.

12 Eylül Salı:

Panel: Zaim sineması; “Gül ve Ekmek”,  konuşmacılar: Derviş Zaim, Cihat Arınç. Moderatör: Pembe Behçetoğulları

13 Eylül Çarşamba:

Panel: “Direnerek çoğalmak”, konuşmacılar: Birol Karaman (Girne İnisiyatifi), Okan Dağlı (Mağusa İnisiyatifi), Teoman Oktay (Lefke Platformu), Bahadır Mahmutoğlu (Esnaf ve Zanaatkarlar Odası)

14 Eylül Perşembe:

Panel: “Edebiyat ve Çoğalmak”, konuşmacılar: Halil Karapaşaoğlu, Ahmet Yıkık, Ceyhan Özyıldız, moderatör: Fatoş Avcısoyu Ruso

15 Eylül Cuma:

Panel: “Her Şeye Rağmen Birlikte Durmak”, konuşmacılar Sami Özuslu (Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı), Yorgos Frangos (Kıbrıs Gazeteciler Sendikası Başkanı), Ali Kişmir (Basın Sen Başkanı) Düzenleyen: KTGB,

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu