İşte ABD’nin Nokta Nokta PKK’ya Yardım Yerleri

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Ortadoğu medya takip masası, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG unsurlarına yardım noktalarını açıkladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği, ABD Başkanı Barack Obama’nın DEAŞ’la (IŞİD) Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ın Suriye’de PKK militanları ile yaptığı toplantılarda bu yardımların kararlaştırıldığını belirterek McGurk’ın kendi sosyal medya hesabındaki fotoğrafları ve PKK yanındaki ABD askerlerinin fotoğraflarını yayınladı.

Dernek başkanı Güngör Yavuzaslan’ “ABD Suriye’de Ayn El-Arap (Kobani) güneyinde ikinci bir askeri hava üssü inşa etti. Yine Haseke kırsalındaki Rumeylan hava üssü ve Fırat üzerindeki Tişrin Barajı yanında üssü var. ABD buralarda PKK militanlarına sürekli askeri malzeme yardımı yapıyor. Rakka bölgesinde ABD askerleri ile PKKlı teröristler zaten ortak hareket ediyor.Yine Irak’te bulunan üslerinden Suriye’deki PKK militanlarına silah desteği yapılıyor.’’ dedi.

Yavuzaslan’ın açıklamasında “2016 yılında ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel Ankara’ya gelmeden bir gün önce Suriye’ye gitti. Ayn el-Arap (Kobani) başta olmak üzere YPG-DSG (DSF-QSD) kontrolündeki bölgelerde yeni kurulan gücün yapılanmasını denetledi. YPG-DSG’ne ait kampları ziyaretinde kamplardaki PKK’lılarla görüştü. Irak’ta yaptığı gibi Kuzey Suriye’de yeni bir askeri yapılanma oluyor. Bugün Suriye savaşının Kuzey bölümüne bakıldığında DEAŞ’tan kurtarılan bölgelere PYD-PKK unsurları yerleştirilmiştir ve buralardaki Türkmen ve Arap nüfus alandan zorla göç ettirilmiştir. ABD özel kuvvetleri ile PKK temelli yeni ordu kurmaktadır.” dedi.

Amerika’nın özellikle Suriye’de PKK/PYD unsurlarına silah yardımı yaptığı hususu, Türk ve Amerikalı yetkililer arasında birbirini yalanlayan demeçlerle başlayan bir tansiyona neden olmuştu.

QHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu