“Adaletin Olmadığı Yerde Düzen de Olmaz”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, ülkede her alanda olduğu gibi adalet sisteminde de çok ciddi, kronikleşmiş sıkıntılar olduğunu belirterek bu durumun çok ciddi sıkıntıları ve mağduriyetleri de beraberinde getirdiğini kaydetti ve “Adaletin olmadığı yerde düzen de olmaz” dedi.

TDP Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Asım İdris’in açıklamasının tam metni şöyle;

Her adli yıl açılışında bizzat en üst makamlar tarafından yargıdaki sorunların gündeme getirilmesine ve çözüm önerilerinin ortaya konmasına rağmen, çözülmesi bir yana sorunlara yenilerinin eklenerek derinleştiğini kaydeden  İdris, ülkede öncelikli olarak tartışılması ve üzerinde ciddiyetle kafa yorularak adım atılması gereken konuların  başında adalet sistemi olduğunu vurguladı.

Ülkede yıllarca hukuk dışı, usulsüz, keyfi ve kamu vicdanını rahatsız eden onlarca, yüzlerce olay yaşanmasına rağmen, siyasi bağlantılı tek bir olayın bile adalet sistemi içinde sonuçlanmadığını belirten İdris, “Bugüne kadar ülkede maalesef yapanın yanına kar kalan bir düzen oluşturulmuştur. Bu durum da yaşanan mağduriyetlerin yanısıra, toplumda da hem ciddi bir rahatsızlığa hem de ‘birşey olmaz’ anlayışının yerleşmesine neden olmuştur. Bu durum asla kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.

Geçmişte olduğu gibi son dönemlerde de hukuk dışı ve usulsüz olayların gündeme geldiğini, çok ciddi iddiaların ortada dolaştığını, yağma-talanın yaşandığını belirten İdris,  yaşanan onca olaya rağmen tek bir kişinin bile yargılanmamasının, dahası hesap bile sorulmamasının kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

Temiz siyaset ve toplumun hak ettiği iyi yönetimin, adaletin tecelli etmesi ile mümkün olabileceğini ifade eden Asım İdris, “Ülkede öncelikli yapılması gereken işlerden biri de hukuk sistemimizde köklü reform yapmaktır. TDP olarak yapanın yanına kar kalmayacağı, hesap sormanın içselleştirilerek, kanıksandığı bir düzen kurmakta kararlıyız. Adil bir düzeni ancak geçmişi temiz ve kimseye göbek bağı olmayan yapılar oluşturabilir. Kimse ‘nasıl olsa birşey olmaz’ diyerek bu toplumun geleceğinden daha fazla çalamayacak. Hesap sorma mekanizması mutlaka oluşturulacak, herkes yaptıklarından dolayı birgün mutlaka hesap vereceğini bilecek, adımlarını ona göre atacak. TDP olarak bu yapıyı kurmakta kararlıyız” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu