Ahmet Savaşan, Antalya Turizm Fuarı’na katıldı

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, UBP Milletvekili Ahmet Savaşan, Antalya Turizm Fuarı’nda yaptığı açıklamada, “Turizm kısa sürede ekonomimize çok daha fazla katkı yapacak” dedi.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, bu yıl yirmi ülkeden üç yüz katılımcı turizm markası ile iki bin davetli seyahat acentesini bir araya getiren ve sekiz binin üzerinde planlı B2B iş görüşmesi yanı sıra trend panellerin gerçekleştirildiği Antalya Turizm Fuarı’na (AFT) katıldı.

 

Fuarda basın mensupları ile bir araya gelen Dr. Ahmet Savaşan, bilimsel veriler ve dünyadaki gezginlerin eğilimlerine bakıldığında, pandemi sonrası medikal turizm pastasının büyüyeceği, ayrıca sağlığı korumak ve geliştirmek (SPA, Velness, Detoks vb) gibi sağlıklı tatillere talebin artacağının görüldüğünü söyleyerek, Kuzey Kıbrıs’ın bu pastadan pay almak için çalıştığını vurguladı.

“ATAOĞLU TURİZMİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİ DESTEKLİYOR”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun Kuzey Kıbrıs’ta mevcut turizm alanları yanı sıra başta sağlık olmak üzere alternatif turizm çeşitlerinin gelişmesi için sektörle uyum içinde çalıştığını ve önemli destek verdiğini söyleyen Ahmet Savaşan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Koronavirüs ile mücadelede pek çok ülkeye kıyasla gerek kendi halkımızın, gerekse de ülkemizde bulunan turistler ve öğrencilerin sağlığını koruma noktasında büyük bir başarı elde ederek sağlıklı ve güvenilir bir turizm destinasyonu olduğumuzu kanıtladık” ifadelerini kullandı.

“TURİZM KISA SÜREDE EKONOMİMİZE ÇOK DAHA FAZLA KATKI YAPACAK”

Kuzey Kıbrıs gerek pandemide elde ettiği başarı, gerekse de coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanı sıra, akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu hastaneleri, tüp bebek merkezlerindeki son teknoloji cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları, otellerinde sunulan medikal masaj, SPA uygulamaları ve yaşlı-engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli ile birleştirdiği fiyat avantajları sayesinde sağlık turistleri tarafından gün geçtikçe daha fazla tercih edildiğini anlatan Ahmet Savaşan, “Amacımız ülkemize gelen nitelikli turist oranını artırmak ve ülke içi katma değeri artırmaktır. Bu alanlarda Türkiyemizin desteğini de alıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu destek çok daha görünür olacak ve turizm ekonomimize çok daha fazla katkı yapacak bir noktaya gelecektir” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu