Altuğra:Mesleki etik ve insana vereceğiniz değer her zaman rehberiniz olsun

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyet törenine katılarak konuşma gerçekleştirdi.

 

Altuğra konuşmasında ‘Herşey yeni başlıyor. Meslek yaşamınızın son gününe kadar, eğitiminiz devam edecektir diyen Altuğra, sizleri kendini yenileyen, geliştiren hekimler olarak görmek, en büyük temennimizdir’ dedi.

 

Bakan Altuğra şunları kaydetti ;

 

‘Bütün fedakarlıklarınız, çabalarınız ve emekleriniz bu törenle bugün taçlanıyor.

 

Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu süreci, başarı ile tamamlayarak; mezuniyetinize hak kazandınız.

 

Yoğun çaba ve çalışmalarınız sayesinde, bu mutlu güne ulaştınız. Hepinizi öncelikle canı gönülden kutluyorum.

 

Ne mutlu ki size böylesi güzide bir üniversitemizde çağın ihtiyaçları doğrultusunda almış olduğunuz diş hekimliği eğitimi; bilim ve teknolojiyi yakından takip eden, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde kıymetli hocalarınız tarafından verildi.

 

Ancak unutmayın ki; herşey yeni başlıyor. Meslek yaşamınızın son gününe kadar, eğitiminiz devam edecektir. Sizleri kendini yenileyen, geliştiren hekimler olarak görmek, en büyük temennimizdir.

 

Sağlık çalışanı olmak bir ayrıcalıktır.İnsanların hayatlarına dokunmak, onları koruma ya da iyileştirmeye adamayı tercih etmiş kişiler olmak fedakarlığın göstergesidir.

 

Dünyada yaşanan pandemi, hekimlik mesleğinin bilgi ve beceri yanında ne kadar özveri isteyen bir meslek olduğunu ortaya koymuştur.

 

Sizlere vereceğim en önemli tavsiye, mesleki etik ve insana vereceğiniz değer her zaman rehberiniz olsun.

 

Sadece başarılı olmak değil, topluma faydalı olmak ve topluma kattığınız değer önemlidir.

 

Siz değerli mezunlarımızın iyi bir hekim ve örnek bir insan olacağına dair herhangi bir şüphem ve endişem yoktur.

 

Sizlerin bu sorumluluğun bilincinde olarak teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, öğrenmeye açık, insani ve etik değerleri yüksek, idealist ve iyi hekimler olmanızı arzu ediyoruz.Bu konuşmayı yapmak benim için ayrıca gurur verici, bugün mezun olan pırıl pırıl gençlerimizin arasında kızımında diplomasını alacak olması, beni ve ailemizi ayrıca çok mutlu etmiştir. Siz kıymetli velilerimizle bugün aynı heyecanı yaşamak benim için ayrı bir gurur teşkil etmektedir.

 

Hekimliğin sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam şekli olduğunu ve giydiğiniz beyaz önlüğün sorumluluğunu daima hatırlayın.

 

Sağlık bakanınız olarak bu zorlu yolu başarıyla geçmenizi yürekten tebrik eder, meslek hayatınızda başarılar diler, ömür boyu mutlulukların sizlerle birlikte olmasını dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.’

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu