Avrupa Komi̇syonu “Anti̇mi̇krobi̇yal Ve Anti̇bi̇yoti̇kleri̇n Kullanimi” İle İlgi̇li̇ Etki̇nli̇k Düzenli̇yor

Avrupa Komisyonu, “antimikrobiyal ve antibiyotiklerin veteriner ilacı olarak kullanımına karşı halk sağlığı ve çevrenin korunmasını sağlamak için standartlar belirlemenin önemini vurgulayacak” etkinlik düzenliyor.

Avrupa Komisyonu’nundan verilen bilgiye göre, yarın 14.00-16.00 saatleri arasında zoom platformu üzerinden Avrupa Yeşil Düzeni kampanyası kapsamında düzenlenecek webinarda, hayvan ve halk sağlığının daha iyi olabilmesi için antibiyotik kullanımını kontrol etmenin önemi de ele alınacak.

Etkinlik AB Bilgi Merkezi’nin Facebook sayfası üzerinden de canlı yayınlanacak.

Webinarda, Ghent Üniversitesi’nden Profesör DVM Jeroen Dewulf, “antimikrobiyal ve antibiyotik kullanımının ne şekilde bir dirence yol açabileceğini ve bunun nasıl giderilebileceğini” anlatacak.

Avrupa Birliği Program Destek Ofisinden Dr. Ankica Labrovic ise, “antimikrobiyal dirence karşı AB’nin önlemlerini aktaracak ve genel bilgi vererek bir planın eyleme nasıl dönüştürülebileceğiyle ilgili AB stratejilerini” sunacak.

Antibiyotik Direnci Yönetimiyle İlgili Yenilikçi Çözümlerin Paylaşılması (DISARM) Projesinden Frederik Leen, “Avrupa’da daha iyi hayvan sağlığı ve daha az antibiyotik kullanımına yönelik yenilikçi gelişmeler ve iyi uygulamaları” ortaya koyacak.

Veteriner Dairesinden Burak Toksoy ise, Kıbrıs Türk toplumunda veteriner ilaçları kullanımıyla ilgili kontrol prosedürlerini aktaracak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu