Bakan Ersoy’dan 25 Milyon Turist Hedefi İçin Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Bu seneki 25 milyon turist hedefimizde bir değişiklik yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Marmaris’teki orman yangınlarıyla ilgili TRT Haber’e açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Marmaris’teki orman yangınlarına ilişkin olarak, “Bölgedeki yangınlar tamamen kontrol altına alındı ve söndürüldü. Soğutma çalışmalarına devam ediliyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, “Bu seneki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolar gelir hedefimizde bir değişiklik yok” dedi.

Bakan Ersoy’un 2021 yılı için “25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir” hedefine ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Bu seneki hedefimiz “25 milyon turist 20 milyon dolar gelir” idi. Hedefimiz ile ilgili bir değişiklik yok. 2021 yılı için “25 milyon turist 20 milyon dolar turizm geliri” hedefimizi koruyoruz.

“SAPMA PAYINI ZATEN HEDEFLERİMİZ İÇİNE KOYUYORUZ”

Zaten olası sürprizlere karşı biz her zaman bir sapma payını hedeflerimiz içine koyuyoruz. O yüzden yıl sonu hedefimizde bir sapma yok.

TEMMUZ SONU İTİBARİYLE 12.5 MİLYON ZİYARETÇİ

Temmuz sonu itibariyle de hem yabancı turist hem yurt dışında yerleşik Türk ziyaretçileri toplam alıyoruz biz; ikisi birleştiği zaman 12 – 12.5 milyon arası bir yakalamış olacağız.

Bu veriler ay sonuna doğru açıklanacak ama biz sınır kapılarından takip edebildiğimiz kadarıyla Temmuz sonu itibariyle 12 milyonun üzerinde yaklaşık 13.5 milyon hem yabancı ziyaretçi hem yurt dışı yerleşik Türk toplam sayısına erişmiş olacağız.

“ÖNÜMÜZDE ÖNEMLİ BİR AĞUSTOS VE EYLÜL AYI VAR”

Tabi, önümüzde önemli bir Ağustos ve Eylül ayları var. Buraları da başarılı bir şekilde atlatabilirsek; hedeflediğimiz rakamlara ulaşırsak bu yıl için koyduğumuz “25 milyon turist 20 milyon dolar gelir” hedefimiz yakalarız. Şu an için hedeflerimizde bir değişiklik söz konusu değil.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu