“Basın Özgürlüğü, Demokrasinin Olmazsa Olmazı, Vazgeçilmezidir.”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs’ta yayımlanan ilk Türkçe gazete olan “Saded’in anısına her yıl kutlanan 11 Temmuz Basın Günü, Kıbrıs Türk Basını açısından önemli bir gündür dedi.

Ataoğlu yaptığı yazılı açıklamada,

Basının görevi haber-alma-verme görevinin çok üstündedir. Teknolojinin de yaygınlaştığı günümüzde basın aynı zamanda bilgilenme aracıdır.

En zor şartlar altında kamuoyunun haber alma özgürlüğünün sembolü ve tek temsilcisi olan basın mensuplarımız, görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getirirken, farklı görüşlerin dile getirilmesi, toplumun aydınlatılması ve sorunların ortaya konularak çözüme kavuşması gibi önemli bir görevi de ifa etmektedir.

Basın özgürlüğü de, demokrasinin olmazsa olmazı, vazgeçilmezidir.

Bir ülkenin demokrasi ölçüsü, o ülkede ifade ve basın özgürlüğünün ne kadar kullanılabildiğidir. Yazamayan, çizemeyen, konuşamayan basının özgülüğünden söz edilemez.

Ülkemizde ve dünyamızda gazetecilerin mesleklerini özgürce yapabildikleri, düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri, basının tarafsız, objektif, ahlaklı ve vicdanlı yayın ilkelerinden asla taviz vermediği nice yıllar dileğiyle, tüm basın camiasının, basın emekçilerinin Basın Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu