Çakıcı; “Basın İş Yasası Uygulanmalıdır”

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı 11 Temmuz Basın günü nedeniyle yazılı açıklama yayımladı.

Çakıcı Yaptığı açıklamada,

Kıbrıs Türk basını, yurt dışından yönelen haksız rekabet baskısından kurtarılmalıdır 

Bugün 11 Temmuz, Kıbrıs Türk basını için önemli bir gün. Kıbrıs’ta Kıbrıslı bir Türk tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazete Saded’in anısına kutlanan 11 Temmuz Basın Günü.

Ahmet Emin Efendi’nin Saded’i yayınlamaya başlamasının üzerinden 128 yıl geçti. O günden bu güne Kıbrıs’ta Türk Basını önemli mesafeler kat etti.

Bu mesafe alışta en büyük etken, basın çalışanlarının büyük özverisi oldu. Günümüzde Kıbrıs Türk basını büyük özveri ile varlığını sürdürmektedir.

Yurt dışından gelen basın ve yayınlar nedeniyle haksız rekabet koşulları altında büyük sıkıntıyla yaşamını sürdürmeye çalışan Kıbrıs Türk basını, basın kuruluşu sahipleri bakımından ciddi sıkıntılar içindedir.

Basın İş Yasası’nın hükümetler tarafından takibinin yapılıp hayata geçirilmemiş olması nedeniyle basın çalışanları da büyük zorluklar içinde görev yapmaktadır.

Basın, çağdaş demokrasilerde yasama, yürütme ve yargından sonra devleti oluşturan dördüncü güçtür. Çağdaş sosyal demokrasiye ulaşmanın yolu, basının özgür ve güçlü olmasını sağlamaktan geçer.

Hükümete çağrımız; Kıbrıs Türk basınını yurt dışından gelen basın ve yayınlar yüzünden oluşan haksız rekabet ortamından kurtaracak önlemleri alması ve Basın İş Yasası’nı hayata geçirerek basın çalışanlarının güvenceli ortamda çalışmasını sağlaması yönündedir.

Bu vesileyle tüm basın mensuplarının 11 Temmuz Basın Günü’nü kutlar, daha özgür çalışma ortamı için dayanışma belirtir, bu alanda emeği geçen ve hayatta olmayan basın mensuplarını da yâd ederiz.

Saygılarımızla.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu