Çocuk Haklarına Dahi Tahammülü Olmayan Rumlar!

ABD Elçiliği’nin düzenlediği ve Amerika’dan Kıbrıs’a gelen izci çocuklar ile Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum izcilerin buluşarak iletişim kurmasını amaçlayan etkinlik, Kıbrıslı Rum izcilik yetkililerinin faşist yaklaşımı nedeniyle gergin anlar yaşandı.

Güney Kıbrıs’tan gelen izci grubu, Kıbrıslı Türk izcilerin “Gazimağusa” yazılı tişörtler giymelerinden rahatsız olduklarını söyleyerek Kıbrıslı Türk izcilerin etkinliğe katılmasını engelledi. Kıbrıslı Rum izcilik yetkilileri, Kıbrıslı Türk izcilerin tişörtlerinde yazan Gazimağusa yazısının Kıbrıslı Rum çocukların sözde psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini ve Rum izcileri ağlattığı gerekçesi ile Türk izcilerin orada bulunmamalarını ve tişörtleri tersten giymelerini istedi.

ABD Elçiliği yetkililerinin de şaşkınlıkla izlediği olayda, elçilik personelinin olaya el koyduğu ve ortak bir yol bularak etkinliği gerçekleştirmek için bir saatten fazla uğraştığı ifade edildi. Elçiliğin öncelikle tüm izcilere lider – öğrenci elçilik tişörtü verilmesini teklif ettiği ancak Kıbrıslı Rumların bu öneriyi de kabul etmediği öğrenildi.

Yaşanan soruna çözüm bulmak adına liderler hariç izcilerin tümüne Elçilik tişörtü verilmesini ve çocukların elçilik personeli ile hep birlikte ortak aktivite yapmasını teklif eden Elçilik yetkilileri, yine Kıbrıslı Rum ekibin olumsuz yanıtıyla karşılaştı.

Avrupanın Şımarık Çocuğu Güney Kıbrıs

Getirilen hiçbir öneriye yapıcı bir şekilde yaklaşmayan Kıbrıslı Rum ekibin uzlaşıya kapalı tutumu nedeniyle Kıbrıslı Türk izciler, ABD Elçiliği’nin hediye olarak dağıttığı tişörtlerle etkinliğe katılamadan evlerinin yolunu tutarken, Kıbrıslı Rum ve Amerikalı izciler birlikte bindikleri otobüsle kamplarına gittiler.

Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini sosyal medya üzerinden 28 Temmuz’da paylaşan Kıbrıslı Türk izci ekibi yöneticisi de olayın son derece üzücü olduğunu belirterek, “ABD Elçiliğine davetlerinden, tarafsız tutumundan, adil yaklaşımından dolayı teşekkür ediyoruz.

Amacı ve misyonu, tüm dünya izcilerinin kardeşliği, paylaşma, yardımlaşma, sevgi üzerine kurulu bir organizasyonun üyesi olan insanların bayrak, ülke, cumhuriyet, milliyet, siyasi yazı içermeyen tişörtlerimizdeki Gazimağusa yazısının, çocuklarının psikolojisini bozduğuna inanan, kimseyle iyi ilişki içinde bulunmamızı hazmedemeyen, her fırsatta, her etkinliği bloke etmeye çalışan, insan hakları, ötesinde çocuk haklarından haberi olmayan, çocukları bir köşeye oturtup, iletişim kurmalarına ve oyun oynamalarına dahi izin vermeyen zihniyetlere acil şifalar diliyoruz. Yazıklar olsun” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu