Covid-19 Hastaları İçin İnsansı Robot Geliştirildi

2016 yılında insansı robot Sophia’yı geliştiren Hong Kong merkezli teknoloji şirketi Hanson Robotics, sağlık alanında faaliyet göstermesi için yeni bir robot prototipi geliştirdi.

Grace adı verilen insansı robotun, corona virüs sebebiyle izole olanlarla iletişime geçmek amacıyla tasarlandığı belirtilirken, gelecek yıl Hong Kong, Çin, Japonya ve Kore gibi yerlerde tam olarak faaliyete geçmesinin planlandığı bildirildi.

2016’da üretilen insansı robot Sophia’yı geliştiren Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi, sağlık pazarını hedefleyen yeni bir robot prototipini piyasaya sürdü. Yaşlılarla ve corona virüs sebebiyle izole edilen kişilerle iletişim kurmak için tasarlanan yeni robota Grace adı verildi. Üzerinde mavi – beyaz hemşire üniforması ile tanıtılan Grace’in, Asya insanlarına özgü hareketler sergilediği belirtilirken göğsünde ateş ölçmek ve kişilerin tepkisini görmek için termal bir kamera bulunuyor.

Robotun amacı hastane personelinin yükünü hafifletmek olacak. Grace, üç dil konuşabiliyor Hastaları teşhis etmek için yapay zekadan faydalanan insansı robot Grace’in İngilizce, Mandarin dili ve Kantonca konuşabildiği belirtildi. İnsansı robot Grace, Reuters’a, geliştiricisi Hanson Robotics’in Hong Kong atölyesinde “kız kardeşi” Sophia’nın yanında dururken açıklamalarda bulundu.

Grace, “İnsanları ziyaret edebilir ve sosyal teşvikimle günlerini aydınlatabilirim. Bununla birlikte konuşma terapisi de yapabilir, biyo okumalar yaparak sağlık hizmeti sağlayıcılarına yardımcı olurum” dedi.

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu