Cumhurbaşkanı Erdoğan;”Myanmar’da Müslümanların Katledilmesine Sessiz Kalmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar’da Müslümanlara yapılan katliama Türkiye’nin sessiz kalmayacağını belirterek, “Ayın 19’unda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda en geniş manada gündeme getireceğim. Oradaki liderlerle de bunu konuşacağız. Ama bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak 20’ye yakın dünya lideriyle bu konuları görüştüm, görüşüyorum. Tabi bu bütün görüşmelerimizde netice aldığımız veya alacağımız liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor”

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit olan sözleşmeli er Halil İbrahim Gürel için Çatalca Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cenaze töreninin ardından burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar’daki katliama değindi.

Türkiye’nin Myanmar’da Müslümanların katledilmesine sessiz kalmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçeride, dışarıda büyük mücadeleler ve büyük savaşlarla iç içe olduk. Suriye’de bunu yaşadık. Irak’ta, Filistin’de, Libya’da bunu yaşadık. Myanmar’da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. Bütün bu katliamlar karşısında bütün insanlık bu katliama sessiz kaldı. Televizyonlarda zannediyorum ki o Myanmar’daki Müslümanların düştüğü hali izlediniz. Nasıl çileler çektiğini gördünüz. Köylerinin nasıl yakıldığını gördünüz. Bizler Türkiye olarak Kızılay’ımızla, AFAD’ımızla buraya yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Şundan endişeniz olmasın. Biz, sadece rükuda, secdede Rabbimizin huzurunda eğildik. Hiçbir beşeri gücün karşısında eğilmedik, inşallah eğilmeyeceğiz. Myanmar sürecinde ayın 19’unda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda en geniş manada gündeme getireceğim. Oradaki liderlerle de bunu konuşacağız. Ama bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak 20’ye yakın dünya lideriyle bu konuları görüştüm, görüşüyorum. Tabi bu bütün görüşmelerimizde netice aldığımız veya alacağımız liderler var liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsınlar taşımasınlar, biz görevimizi yapacağız. Dilimizle, kalbimizle, en tesirlisi elimizle. Olmadı bunları devreye sokacağız” dedi.

Erdoğan’dan terörle mücadelede birlik vurgusu
Erdoğan, terörle mücadelede birliğin önemine vurgu yaparak, “Şu anda güneyimizdeki gelişmeleri biliyorsunuz. Bizim oralarda DEAŞ’la verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz. Irak’ta verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz. Bakınız ilk defa Kurban Bayramı’nda Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız, milli savunma, içişleri bakanımız, adalet bakanımız, bakanlarımızın bir kısmı hepsi sınırlardaki kıtaları dolaştılar. Orada askerlerimizle beraber oldular. Onlarla beraber karavanaya kaşık çaldılar. Bunları artık beraber yaşamamız lazım ki eriyle, erbaşıyla, subayıyla komutanıyla herkes aynı ruhu yaşasın. Bunu beraber yapacağız” diye konuştu.
“Benim sizden bir arzum var” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:
“Çatalca’da sizden farklı çalışma bekliyorum. Çatalca’da şu anda fiziki şartlardan çok daha iyisi olması lazım. Görüyorsunuz yollarıyla, doğalgazıyla her şeyiyle Çatalca’ya büyükşehir ulaşmış vaziyette. İnşallah bunu çok daha iyi bir konuma getirmemiz lazım. Artık köy yok, mahalle var. Dolayısıyla bu mahalle kültürüne de yaşamamız lazım. Bu da bizim hakkımız Az önce ilçe başkanımıza şunu söyledim. Bu toplu konutlarla ilgili, okullarla ilgili bir toplu açılışını yapıp, teslimini yapalım. Onun için hazırlığınızı yapın. Bu bayram bizim için şuan olağan üstü oldu. Bu olağan dışı bir görüşmeyi yapmış olduk ama inşallah şöyle bir meydan mitingini toplu açılışla beraber yapalım.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşların sevgi gösterileri arasında buradan ayrıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu