CUMHURBAŞKANI TATAR, HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VE BERABERİNDEKİLERİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve beraberindekileri kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tatar, kabuldeki konuşmasında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinliklerin yapıldığını ifade ederek, Hatay Deniz Otobüsü’nün ilk seferini KKTC’ye gerçekleştirmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, 1974’ten sonra Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki gönül bağının daha da pekiştiğini dile getirerek, Hatay’ın çok önemli bir bölge olduğunu söyledi. Hatay’dan ülkeye gelip yerleşen çok sayıda vatandaşın olduğunu belirten Tatar, aradaki bağın farklı olduğunu ifade etti.

– “Deniz otobüs seferleri, özellikle öğrenciler tarafından rağbet görecek”

Petrol fiyatlarının artmasıyla uçak bileti fiyatlarında da artış olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, özellikle öğrenciler tarafından deniz otobüsü seferlerinin rağbet göreceğini belirtti. Bu değerli projeye katkı koyan, emeği geçen herkese teşekkür eden Tatar, devletin ve cumhuriyetin önemine değindi.

“Biz bugüne kadar büyük bir başarı elde ettik” diyen Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman KKTC’nin yanında olduğunu dile getirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu