DAÜ ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı

DAÜ ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı arasında Kuzey Kıbrıs Turizminin Gelişimi, Planlanması ve Revize Projesi imzalandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Araştırmaları Merkezi (DAÜ-TAM) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı arasında “Kuzey Kıbrıs Turizminin Gelişimi, Planlanması ve Revize Projesi” adı altında iş birliği protokolü imzalandı. 27 Ocak 2023 Cuma günü, saat 08.30’da imzalanan iş birliği protokolüne DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ve KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu imza koydu. Söz konusu imza töreninde Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Dr. Erdal Özcenk, VYK Üyesi Hasan Esen, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu ve Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ali Öztüren ve Yrd. Doç. Dr. M. Güven Ardahan hazır bulundu.

Söz konusu protokol DAÜ ve Bakanlık arasında turizm endüstrisinin geliştirilmesi kapsamında bakanlığın hedeflediği turizm bölgelerine göre turizm planlamasında temel politikaların belirlenmesi, mevcut turistik ürünlere yönelik hedef ve stratejilerin ortaya konması, KKTC turizminin güçlü ve zayıf yönlerinin araştırılarak fırsatların belirlenmesi ile tehditlerin analizi sonucunda bölgesel plan ve stratejilerin önerilerek geleceğe yönelik projeksiyonların ortaya konulmasını amaçlıyor.

“ÜLKE TURİZMİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın gerçekleştirdiği konuşmasında çok önemli bir projenin ilk adımını atmak adına bir araya geldiklerini belirterek, KKTC’de yükseköğrenim ve turizm alanlarının en önemli alanlar olduğunu ve bu alanlardaki insan kaynaklarının verimliliğinin son derece önemli olduğunu aktardı. DAÜ’nün bilgi birikimi ile ülke turizminin gelişmesine katkıda bulunacağını belirten Prof. Dr. Hocanın, bakanlık ile yapılan iş birliklerinin katlanarak devam edeceğinin altını çizdi. Prof. Dr. Hocanın, bakanlığın DAÜ’ye vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini sunarak iş birliği protokolünün tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

DAÜ DİMDİK AYAKTA”

VYK Başkanı Dr. Özcenk, protokolün tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, DAÜ’nün özelde Gazimağusa, genelde ise KKTC’nin incisi olduğunu vurguladı. Son zamanlarda KKTC basınında DAÜ ile ilgili yer alan haberlere değinen Dr. Özcenk, yazılanların aksine DAÜ’nün dimdik ayakta olduğunu aktardı. Krizin global olduğuna değinen Dr. Özcenk, bütün dünyada olduğu gibi çeşitli önlemlerin DAÜ’de de alınması yönünde çalışmaların yapıldığını bildirdi. Dr. Özcenk, DAÜ’nün ayakta olduğunu ve ilelebet ayakta olmaya devam edeceğini vurguladı. DAÜ’nün gerek akademik gerekse topluma hizmet alanlarında görevlerini yerine getirdiğine değinen Dr. Özcenk, söz konusu protokolün turizm sektörünün ilerlemesine katkı koyacağına inandığını aktardı.

“YOL HARİTASI BELİRLENECEK”

KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Ataoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında, turizm ve eğitim alanlarının birleşerek yapacağı iş birliğinin ülke turizminin ilerlemesine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Yeni havalimanının açılması ile turizmin gelişiminin daha da önem kazanacağına değinen Ataoğlu, bu alanda yeni çalışmalar yapılması gerektiğini aktardı. Bakanlık ve DAÜ arasında yapılan iş birliği sonucunda ortaya çıkacak olan yol haritasının ülke insanının yol haritası olacağını ifade eden Ataoğlu, DAÜ’nün Gazimağusa kentine büyük katkısı olduğunu vurguladı. DAÜ’nün geçmişten günümüze esnafa büyük katkısı olduğunu söyleyen Ataoğlu, amaçlarının ülkeye gelen öğrenciler ile esnafın daha fazla iç içe olması yönünde çalışmaların ileriye götürülmesi olduğunu belirtti. İmzalanan söz konusu iş birliği protokolünün ülkenin ve ülke turizminin daha ileriye gitmesi yönünde atılan adım olduğunu aktaran Ataoğlu, protokolün tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

İmza töreninin ardından konuşan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve DAÜ-TAM Başkanı Prof. Dr. Kılıç, protokol hakkında bilgiler vererek projenin KKTC turizminin gelişimi, planlaması ve revizesi projesi olduğunu vurguladı. Projenin 7 aylık bir süreci kapsadığını aktaran Prof. Dr. Kılıç, projenin ülkenin yol haritasının belirlenmesinde önemli rol oynayacağına değindi. İş birliği protokolü ile bakanlığın vizyonu doğrultusunda oluşturulan ürünlerin stratejisinin belirlenmesi ve planlamanın yapılmasının gerçekleştirileceğini bildiren Prof. Dr. Kılıç, planlı bir döneme geçildiğinin altını çizdi.

Kaynak
Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu