Dr. Uğur Özkula: “ATT Ve Paramedikler, Sağlık Ailesinin Önemli Bir Parçasıdırlar”

Acil Sağlık Hizmetleri’nin, insanların zor anlarında ihtiyaç duyduğu, temelinde fedakârlık ve azim yatan bir sağlık hizmeti olduğunu belirten Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uğur Özkula, 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (ATT) Günü’nde hedefin, acil sağlık sisteminde yer alan bütün sağlık çalışanları arasında birlik, beraberlik ve dayanışma ortamını sağlamak ve acil sağlık hizmetleri ve ilk yardım konusunda kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmak ve bilinçlendirmek olduğunu kaydeden Dr. Uğur Özkula, ATT ve paramediklerin, yaptıkları müdahalelerle insanların hayata tutunması için fedakârca çalışan sağlık ailesinin önemli bir parçası olduklarını belirtti.

Hastane öncesi acil bakım, hastalanma, kaza geçirme benzeri olaylarla başlayan, hastaneye nakil esnasında, ambulansta devam eden ve hasta tıbbi olanaklara sahip bir yere nakil edilinceye kadar büyük bir özveri ile çalışan ATT ve paramediklerin, hastanın sorununu tanıma, durumunu değerlendirme ve gerek duyduğunda acil bakımı verme gibi son derece hayati işlemleri gerçekleştirmekte olduklarını belirtti.

Hastalarla İlk Teması Sağlayan Acil Tıp Teknisyenleri Ve Teknikerleridir

Hastaya, sağlık merkezine ulaşmadan önce yapılacak ilk yardımın çoğu zaman hayatını kurtaracak boyutlara ulaştığına dikkat çeken Dr. Özkula, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“ ‘Sağlık her şeyin başında gelir.’ Pek çoğumuzun defalarca ve en içten şekilde, dile getirmekten çekinmediğimiz ortak temennisini yansıtır bu ifade. Sağlığımız için ya da yakınlarımızdakilerin sağlığı için endişelendiğimizde geriye kalan şeylerin önemi de azalır ve genelde bu tıbbi sorunlarla hiç beklenmedik anlarda yüzleşmek zorunda kalırız. Hızlı müdahalelere, hızla tanıya ve tedaviye ihtiyaç duyulan zamanlar, hayatımız boyunca hatırlamak dahi istemeyeceğimiz kötü hatıralarımızdandır.

Bu anlarda yanımızda olmalarına en fazla ihtiyaç duyduklarımız ise sağlık çalışanları; hastalarla ilk teması sağlayan acil tıp teknisyenleri ve teknikerleridir elbette:

Acil tıbbın zorlu ama bir o kadar da keyifli yolculuğundaki emektar yol arkadaşlarımız,ülkenin her yerinde, sağlık hizmeti verilmesi gereken her durumda, ambulanslarda, sağlık merkezlerinde, hastanelerde, arama-kurtarma çalışmalarında, doğal afetlerde, çatışma bölgelerinde cesurca ve büyük fedakarlıklarla görev yapmakta olanlar.

Biz de Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi, Acil Tıp Kliniği olarak her durumda en iyisini yapmak, hep daha fazla yardımcı olabilmek güdüsüyle görev yapan tüm ATT ve paramediklerimizin 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri gününü kutlarız.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu