Enerji Bakanı Albayrak’ın Açıklaması Yunanistan’ı Korkuttu.

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın 8. Türkiye Enerji Zirvesi’nde yaptığı “Akdeniz’de ve Karadeniz’de doğalgaz araması yapacağız” açıklaması Yunanistan’ı korkuttu..

8. Türkiye Enerji Zirvesi’nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, önce Akdeniz’de sonra da Karadeniz’de kararlı bir şekilde petrol ve doğalgaz çalışmalarının yapılacağını ilk sondajın da 2018 yılında yapılacağını söyledi.

“SONRASI YA NASİP”

“Sonrası ya nasip. Tüm çalışmaları bilimsel olarak yapacağız.” diye konuşan Bakan Albayrak’ın sözleri, Yunan medyasında geniş yer buldu.

“BAKAN TAHRİK EDİYOR”

Ülkede yayın yapan “Dimokratia” gazetesinde çıkan haberde Türkiye’nin enerji bakanı aracılığıyla Yunanistan’ı tahrik ettiği ifade edildi: “Ankara, bu kez “Sultan” aracılığıyla değil, bakan olan Erdoğan’ın damadı aracılığıyla tahrikte bulunuyor!”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 8. Türkiye Enerji Zirvesi’nde Türkiye’nin petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına ilişkin, “Akdeniz başta olmak üzere Karadeniz’de de rol alacağız. 2018 yılı başında ilk Akdeniz sığ sondajını daha sonra da derin sondajımızı yapacağız.” dedi.

Öte yandan Albayrak, “İnşallah, Akkuyu Nükleer Santrali’nde bu yıl sonu veya gelecek yıl başında temel atmayı iki ülkenin devlet başkanları (Erdoğan-Putin) düzeyinde gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. 29 Ekim 2023’e, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yetiştirebilirsek bizim için bundan daha onurlu, şerefli bir hediye olamaz.” açıklamasında bulundu..

Albayrak, “Çok net ifade edeyim 2023-2030 ekseninde Türkiye olarak önümüzdeki 5 yılda güneş ve rüzgar hedefimiz kapsamında süreç devam edecek. Havuzda bekleyen, rüzgar için söylüyorum, 1700 küsür megavatı erittik. Müteakiben güneş ve benzeri devam edecek” dedi..

AHaber

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu