Ercan Havaalanında Yolcular Pegasus’a Tazminat İçin Ayaklandı

KKTC Ercan Havalimanı Pegasus Hava Yolları yolcuları gecikmeli uçuşlardan dolayı saatlerdir havalimanı içinde bekliyor.

Herhangi bir yetkilinin olmayışı ise yolcuların kaale alınmadıkları ve umarsanmadıklarını belirterek bu gecikmelere resmi makamların da yaptırım uygulamaları gerektiğini vurguluyorlar..

Yer hizmetlerine yolculara ikram edilmek üzere  sandviç ve meyve suyu verilmek üzere getirilmesi ise yolcuların büyük tepkisini çekti.

bir yolcu Ajans Cyprus’a yaptığı açıklamada; yapılan anons ile sıcak ikram yapılacağı ve 3 numaralı çıkış kapısına davet edildik fakat Elimize sandviç ve meyve suyu sıkıştırılarak bir çocuk avutulur gibi avutmaya çalıştılar. Fakat uluslararası uçuş haklarımızı kullanacağımızı ve tazminatlarımzı almak için tüm yasal haklarımızı kullanacağız dedi.

Bir diğer yolcu ise, yaşanılan bu rötarlardan ötürü büyük mağduriyet yaşıyoruz ve internet üzerinden ucakgecikmeleri.com adresinden veya avukat aracılığı ile tazminat hakkımızı almak için başvurumuzu gerçekleştiriyoruz . Gereken ne ise yapacağız. bizi adam yerine dahi koymayan Pegasus havayollarını ise mecburiyetten kullanmak zorunda bırakıldığımız için ayrıca daha fazla havayolu şirketlerinin bu güzergahları arttırmaları gerekmektedir.”

İkramlar Yolcuları sakinleştirmeye yetmedi

Adana yolcularına yapılan anonsta soğuk sandviç ve meyve suyu verilirken Hatay yolcularına ise içi marol dolu hamburgere benzer birşeyin ikram edilmesi yolcuların arasında gülüşmelere neden oldu.

gecikmesi yapılan uçuşlar ise, ADANA,HATAY ve Sabiha GÖKÇEN uçuşları oldu…

Şu ana kadar Rötar Gecikme Saatleri Şöyle

Bir uçuş gecikme veya uçuş iptal yürürlükte olan kurallar

Mevcut düzenlemeler, 2004 yılında Avrupa Parlementosu tarafından benimsenmiştir. Sonraki dönemlerde ise, yolcular ve havayolları arasındaki anlaşmazlıklarda verilen hükümler, gerekli düzenlemeler yapılarak, kesinlik kazanmıştır.
Türkiye için hangi yasalar geçerlidir?

Kurallar, Avrupa Birliği tarafından düzenlenmiştir ve bu nedenle tüm Avrupa ülkelerinden ve ülkelerine, ayrıca Norveç, İzlanda, İsviçre, Batı Balkanlar ve Türkiye, yapılan uçuşlar için geçerlidir. Türkiye’de de geçerli olan AB 261/2004 sayılı yasaya göre, gecikme ya da iptal ile karşılaşmış tüm yolcular tazminat hakkına sahiptir. Yasa çok geniş bir kapsama alanına sahip. İptal edilmiş ya da gecikmeye uğramış uçuşlar için farklı durumlar mevcut. Genel olarak, bir yolcunun uçağı 3 saat gecikmişse ve gecikme olağanüstü durumların dışında meydana gelmişse bu yolcu tazminat hakkına sahip olmaktadır. Avrupa mahkemelerinin tüm uçuş alanlarında uygulamayı başlatmadığı belirtilmiştir.Uçuşunuzun 2 saatten fazla geciktiği şu durumlarda tazminat almanız mümkün olacaktır: 

-Uçuşunuz iptal edilmiştir
-Uçuşunuz gecikmiştir
-Uçağınız farklı bir havalimanına yönlendirilmiştir
-Uçağınıza fazladan rezervasyon yapılmıştır ve siz uçağa binememişsinizdirYolcu haklarınızla ilgili detayları buradan okuyabilirsiniz
Olağanüstü durumlar
Gecikme, havayollarının kontörlü dışında olan olağanüstü durumlardan dolayı (mücbir sebepler) meydana gelmişse tazminat alınamaz.Olağanüstü durumlar:– Kötü hava koşulları
– Doğal afetler
– Grevler (bazı durumlarda)
– Terör tehditleriAncak, gecikme nedeni uçak ile ilgiliyse (örneğin teknik problemler), kargo, uçuş ekibi gibi, yolcular tazminat hakkına sahip olurlar.Ucakgecikmeleri.com’da bizler hangi durumların olağanüstü olduüunu biliriz ve tazminat hakkınız olup olmadığınız size bildiririz. Havayolunun gecikme nedeni olarak olaşanüstü hal durumlarını göstermediği zaman, davanızı mahkemeye taşırız.

Tazminat hakkınızı olup olmadığını öğrenmek için şimdi tıklayınız!

Tazminat miktarı
Tazminat miktarı yolcu başına 100 euro – 600 euro arası değişiklik göstermektedir. İlave seyahat zamanı, seyahat uzunluğu, seyahat edilen ülkeler, tazminat hakkına sahip olup olmadığınızın ve tazminat miktarının değerlendirilmesinde göz önünde bulundurulur.Bir yolcunun 3 saat gecikmeyle birlikte Türkiye’de iç hatlarda 100 euro, 1,500 km’ye kadar kısa mesafe olarak adlandırılan uçuşlarda 250 euro, 1,500 ila 3,500 kilometre arasındaki orta mesafe uçuşlarda 400 euro ve 3,500 km’den fazla süren uçuşlarda ise (bunlar genellikle Avrupa dışı olmaktadır) 600 euro’ya kadar tazminat alma hakkına sahiptir. Genel kural olarak, iki saatlik rötardan sonra yemek ve ücretsiz telefon görüşmeleri almanız mümkündür, bazı durumlarda ise, bilet ücretinin bir kısmını veya tamamının iade edilmesi de söz konusu olabilir.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu