Erdoğan Rusya’da Putin İle Bir Araya Geldi

Resmi ziyaret için Rusya’ya giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’de Devlet Başkanlığı Rezidansı’nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile baş başa görüşmesinde, “Gerek bölgede ikili ilişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetlisi olarak özel uçak “TUR” ile Soçi’ye giden
Erdoğan’ı, havalimanında Krasnodar Valisi Vinyamin Kondratyev, Soçi Belediye Başkanı Anatoli Pakhomov, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Novorossisk Başkonsolosu Yunus Emre Özigci ve diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik ediyor.

İki liderin düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından Erdoğan, Soçi’den Kuveyt’e hareket edecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu