Ersin Tatar: “Doğu Akdeniz’de Hak He Çıkarlarımızın Korunması İçin Türkiye’yle Birlikte Mücadele Etmeliyiz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz’de hak ve çıkarların korunması kapsamında Türkiye ile birlikte mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TRT ekranlarında yayınlanan bir programa konuk olarak, açıklamalarda bulundu.

“BİZ ANCAK EGEMENLİĞİMİZ KABUL EDİLİRSE VAR OLABİLİRİZ”

Tatar, Kıbrıs sorunu hakkında konuşarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile egemen eşitlik temelindeki çözüm politikasını sürdürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte “Ben farklı bir siyaset izlemeye başladım” diyen Tatar, 53 yıl boyunca federasyon görüşüldüğünü ve federasyon görüşmelerinde bir neticeye varılamadığına da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Biz ancak egemenliğimiz kabul edilirse var olabiliriz. İki eşit egemen devlet diyoruz ancak bu çerçevede anlaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE İLE BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri de değerlendiren Ersin Tatar, “Hak ve çıkarlarımızın korunması için Türkiye ile birlikte mücadele etmeliyiz… Bizim de Doğu Akdeniz’deki zenginliklerde hakkımız var” şeklinde konuştu.

“BU SİYASETİ SONUNA KADAR GÖTÜRMELİYİZ”

“Hakkımızı sonuna kadar korumak durumundayız” ifadelerini de kullanan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu siyaseti sonuna kadar götürmemiz gerekiyor. Türkiye’de sonuna kadar kararlıdır” dedi.

“PANDEMİYİ İYİ YÖNETTİK”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, pandemi sürecinde Türkiye’nin her zaman olduğu gibi yine yardımcı olduğuna da işaret ederek, şöyle devam etti:

“Kıbrıs’ta biz pandemiyi oldukça iyi yönettik. Dıştan gelenlerle çok büyük sıkıntılar yaşayabilirdik ancak halkımız tedbirlere uydu, kararları da zamanında aldık. Yavaş yavaş açılımlara da başladık. Açılımlarla yüz yüze eğitim, öğrencilerin gelmesi ve turistlerin gelmesiyle bu süreci de geçireceğiz.”

Kaynak : Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu