Fikri Ataoğlu ‘Kapalı Devre Turizm’ Eleştirilerini Kıbrıs Postası Aracılığı İle Yanıtladı

Kıbrıs Postası’nın ulaştığı Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu kapalı devre turizm konusunda, turizmde paydaş olan bazı kesimlerin eleştirilerini yanıtladı. Asıl hedefin Mayıs ve sonrası olduğuna dikkati çekti.

Pandemi nedeniyle turizmin çıkmaza girdiği KKTC’de hükümet, geçtiğimiz günlerde sektörün kontrollü açılması için adım attı.

Ada’nın bel kemiği turizmin 12 Nisan’dan itibaren açılacağı ifade edildi ancak aradan geçen hafta boyunca ilan edilen bu konsepte turizmle ilişkili bazı kesimlerden itirazlar geldi.

Kıbrıs Postası’na konuşan ve soruları yanıtlayan Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, “kapalı devre turizm” konusuna açıklık getirdi ve bu konudaki eleştirileri yanıtladı, asıl hedefin Mayıs ve sonrası olduğuna dikkati çekti.

“KONSEPT HAFTA SONU İLE İLGİLİ, ASIL HEDEF MAYIS VE SONRASI…”

Bakan Ataoğlu, ilan edilmiş bu sistemin sadece hafta sonu, Cuma-Cumartesi-Pazar günlerini kapsayan, maksimum bin kişilik bir kitleyi ilgilendirdiğini ifade etti.

Bunun anlaşılmadığı ya da gözden kaçtığını ve turizmde asıl hedefin “aşılı ve çift PCR’lı Mayıs ayı” ve sonrası döneme tekabül ettiğini söyleyen Fikri Ataoğlu, kapalı devre turizme dair belirleyici ölçülerden birinin de otel kapasiteleri olduğunu kaydetti.

ELEŞTİRİLER GELMİŞTİ…

Ataoğlu, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Üst Kurulu ile gerçekleştirilen toplantılar neticesinde belirlenen koşullar ve tedbirler kapsamında, ‘kapalı devre’ turizm faaliyetlerine, 12 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren başlanacağını açıklamıştı.

Özellikle Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği, söz konusu düzenlemede tadilat istemiş, turizmin bütünlüklü olarak değerlendirilmediği eleştirilerini yapmıştı.

CHARTER VE TARİFELİ SEFERLER İÇİN GEÇERLİ

Bakan Ataoğlu 12 Nisan’da kontrollü olarak açılacak olan turizm sektörüne ilişkin kriter ve tedbirlere ilişkin şu ifadelere yer vermişti:

“Kapalı devre turizm faaliyetleri, charter ve tarifeli seferler için geçerli olacaktır. Ülkeye girecek turistlerin, çift negatif PCR sonucunu ibraz etmeleri zorunludur.  Hotel rezervasyonları, acenteler aracılığı ile yapılacak. KKTC’ye gelecek olan turistler, acenteler aracılığı ile yapmış oldukları konaklama tesisleri dışına çıkmayacak. KKTC’ye gelen turistler, Kuzey Kıbrıs Turkcell aracılığı ile geliştirilen ve kontrolü Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılacak elektronik bileklikler aracılığı ile rezervasyon yapılan turizm konaklama tesislerinin dışına çıkılmayacak. 12 Nisan 2021 tarihinde “kapalı devre” turizm modeli içerisinde yer alacak turizm konaklama tesisleri çalışanları da, tesis dışına çıkmayacak, çalışan dışında turizm konaklama tesisine dışarıdan giriş yapılmayacak. Belirlenen kriter ve tedbirlere aykırı davranışta bulunanlara, cezai müeyyide uygulanacaktır”

Kaynak : Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu