Fransa’ya Seyahat Edecekler Dikkat!

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, koronavirüs salgını nedeniyle uyguladığı seyahat kısıtlamalarında Türkiye’yi tekrar kırmızı listeye eklendiğini duyurdu.

Fransa, Kovid-19 seyahat kısıtlamaları doğrultusunda yaptığı son güncellemede Türkiye’yi kırmızı listeye ekledi.

Konuya ilişkin Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “SARS-CoV-2 virüs enfeksiyonunun dolaşım alanlarını belirleyen 26 Ağustos 2021 tarihli kararname ile; Fransa ve Türkiye arasındaki seyahatlerde, Türkiye 28 Ağustos saat 23:59’dan itibaren turuncu bölgeden yeniden kırmızı bölgeye geçiyor” denildi.

PEGASUS’UN WEB SİTESİNDE YER ALAN BİLGİLER GÖRE FRANSA’YA SEYAHAT EDECEKLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR ŞÖYLE: 

COVID-19 aşı sertifikasına sahip Türk vatandaşları vize kurallarına uygun olarak kabul edilmektedir. Detaylar için aşağıdaki koşulları kontrol ediniz.

Fransa’ya Kimler Seyahat Edebilir?

Fransa vatandaşları, eşleri ve çocukları,
Fransa oturum sahipleri,
Andora, Monako, San Marino, İsviçre, Vatikan, Avrupa Birliği üye ülke vatandaşları, eşleri ve çocukları,

Andora, Monako, San Marino, İsviçre, Vatikan, Avrupa Birliği üye ülkeleri oturum sahipleri,
İlk biniş noktası Afganistan, Arjantin, Bahreyn, Bangladeş, Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Hindistan, Maldivler, Nepal, Pakistan, Paraguay, Güney Afrika, Sri Lanka, Surinam veya Uruguay olmayan İngiltere, Kuzey İrlanda Vatandaşları ve aile üyeleri,
Fransa vatandaşlarının evli olmayan partnerleri, Fransa vatandaşından yazılı bir davetiyesi olması koşulu ile,
Lassiez-Passer sahibi yolcular,
Gemi Adamları,

İlk biniş noktası Afganistan, Arjantin, Bangladeş, Brezilya, Kolombiya, Kongo (Dem. Cum.), Kosta Rika, Küba, Endonezya, Maldivler, Mozambik, Namibya, Nepal, Umman, Pakistan, Rusya Federasyonu, Seyşeller, Güney Afrika, Surinam veya Tunus’dan olmayan eğitim için seyahat eden yolcular.

Arnavutluk, Andora, Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Bosna-Hersek, Brunei Sultanlığı, Bulgaristan, Kanada, Çin Taipei, Komorlar, Hırvatistan, Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, Hong Kong (SAR Çin) , Macaristan, İzlanda, İrlanda (Cumhuriyeti), İsrail, İtalya, Japonya, Ürdün, Kore (Cumhuriyeti), Kosova (Cumhuriyeti), Letonya, Lübnan, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Monako, Karadağ, Hollanda, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya (Cumhuriyeti), Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Suudi Arabistan, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, ABD, Ukrayna, Vanuatu veya Vatikan’dan gelen ve son 14 gün bu ülkeler dışında kalmamış yolcular,

COVID-19 aşı sertifikası olan yolcular ve yanlarında eşlik ettikleri 18 yaşından küçük çocukları.

Aşı sertifikaları;
o Janssen aşı sertifikası ilk aşı dozu varıştan en az 28 gün önce veya;
o AstraZeneca (Vaxzevria), Moderna or Comirnaty (Pfizer-BioNTech) aşı sertifikaları ikinci doz varıştan 7 gün önce veya;
o AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen (Johnson & Johnson için tek doz), Moderna or Comirnaty (Pfizer-BioNTech), Covishield aşı sertifikaları birinci doz varıştan önce 7 gün önce ve COVID-19 enfeksiyonun geçirdiğini kanıtlayan yolcular.
Karantina Durumu:

Yolcular 7 günlük ev karantinasına tabi olup, 7. gün sonunda tekrar PCR test yaptırmak zorundadır.

Aşı Durumu:

COVID-19 aşı sertifikası olan yolcular ve yanlarında eşlik ettikleri 18 yaşından küçük çocukları seyahat edebilir.

Aşı sertifikaları;
o Janssen aşı sertifikası ilk aşı dozu varıştan en az 28 gün önce veya;
o AstraZeneca (Vaxzevria), Moderna or Comirnaty (Pfizer-BioNTech) aşı sertifikaları ikinci doz varıştan 7 gün önce veya;
o AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen (Johnson & Johnson için tek doz), Moderna or Comirnaty (Pfizer-BioNTech), Covishield aşı sertifikaları birinci doz varıştan önce 7 gün önce ve COVID-19 enfeksiyonun geçirdiğini kanıtlayan yolcular.

COVID-19 Test:

İlk biniş noktası (Kırmızı Liste); Arjantin, Bangladeş, Brezilya, Kolombiya, Kongo (Dem. Cum.), Kosta Rika, Küba, Endonezya, Maldivler, Mozambik, Namibya, Nepal, Umman, Pakistan, Rusya Federasyonu, Seyşeller, Güney Afrika, Surinam veya Tunus olan bütün misafirlerin ilk biniş noktasından kalkış saati itibariyle (numune veriliş) tarihi 0-48 saat içerisinden PCR testi veya COVID-19 Antijen testi olması gerekmektedir.
Türkiye dâhil diğer tüm ülkelerden (Birleşik Krallık hariç) gelen yolcuların ilk biniş noktasından kalkış saati itibariyle numune veriliş tarihi 0-72 saat içerisinde olan negatif COVID-19 PCR testi ya da 0-48 saat içerisinde COVID-19 Antijen testi olması gerekmektedir.

o Birleşik Krallık’tan gelen yolcular ilk biniş noktasından kalkıştan itibaren numune veriliş tarihi en geç 0-24 saat içerisinde negatif bir COVID-19 antijen veya PCR testi olmalıdır.
İlk biniş noktası (Yeşil Liste); (Kıbrıs, Yunanistan, Hollanda, Portekiz ve İspanya hariç) Arnavutluk, Andorra, Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Bosna-Hersek, Brunei Sultanlığı, Bulgaristan, Kanada, Çin Taipei, Komorlar, Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Hong Kong (Çin Özel Bölgesi), Macaristan, İzlanda, İrlanda (Cumhuriyeti), İsrail, İtalya, Japonya, Ürdün, Kore (Cumhuriyeti), Kosova (Cumhuriyeti), Letonya, Lübnan, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Monako, Karadağ, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya (Cumhuriyeti) , Norveç, Polonya, Romanya, San Marino, Suudi Arabistan, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre, ABD, Ukrayna, Vanuatu veya Vatikan (Vatikan) olan bütün misafirlerin ilk biniş noktasından kalkış saati itibariyle numune veriliş tarihi 0-72 saat içerisinden PCR testi veya COVID-19 Antijen testi olması gerekmektedir.

o Kıbrıs, Yunanistan, Hollanda, Portekiz veya İspanya’dan gelen yolcuların ilk biniş noktasından kalkış saati itibari ile numune veriliş tarihi en geç 24 saat içerisinde negatif bir COVID-19 antijen veya PCR testi olması gerekir.

PCR testten muaf olan yolcular;
o 12 yaşından küçük yolcular,
o Yeşil Listeden gelen; İlk biniş noktasından kalkıştan en az 11 gün ve en fazla 6 ay önce COVID-19 PCR testi pozitif olan yolcular.
o Yabancı uyruklu resmi delegasyon üyeleri, diplomat ve konsolosluk çalışanları, merkezi veya ofisleri Fransa’da bulunan uluslararası organizasyon üyeleri ve aile bireyleri.
o COVID-19 aşı sertifikası olan yolcular ve yanlarında eşlik ettikleri 18 yaşından küçük çocukları.
o Gemici/Denizci adamı,
o Deadheading uçuş ekipleri,
o Yurtdışındaki bir görevden dönen Fransız askeri personeli.

Aşı sertifikaları;
o Janssen aşı sertifikası ilk aşı dozu varıştan en az 28 gün önce veya
o AstraZeneca (Vaxzevria), Moderna or Comirnaty (Pfizer-BioNTech) aşı sertifikaları ikinci doz varıştan 7 gün önce veya
o AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen (Johnson & Johnson için tek doz), Moderna or Comirnaty (Pfizer-BioNTech), Covishield aşı sertifikaları birinci doz varıştan önce 7 gün önce ve COVID-19 enfeksiyonun geçirdiğini kanıtlayan yolcular.
Doldurulması Gereken Formlar:

Uçak içerisinde dağıtılacak olan Sağlık Bilgi Formu’nun doldurulması gerekmektedir.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu