Girne Üniversitesi Vakfı Sanat Dolu Bir Geceye Ev Sahipliği Yaptı.

Girne Üniversitesi Vakfı ev sahipliğinde düzenlenen gecede Fonetik İzdüşümler Şiir ve Müzik Dinleti Grubu, sanatseverlere şiir ve müziğin dansından oluşan harika bir program sundu.

İki bölümden oluşan şiir ve müzik dinletisinde piyanoda Yeşim Beyaz İlkan, gitarda Alev Arsal; şiirleriyle Altay Burağan, Dr. Arif Albayrak, Ayşe Tural, Buket Düzgen, Dr. Dolgun Dalgıçoğlu, Feyzan Korur, Hüsniye Okray, İlkay Adalı, Mehmet Levent, Nurperi Özgener, Türkay Ilıcak ve Talat Ürer yer aldı.

Kıbrıs Kültürünü Yaymak Adına Yola Çıktık.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Fonetik İzdüşümler grubunun kurucusu Yeşim Beyaz İlkan, Kıbrıs kültürünü yaymak adına iki buçuk sene önce yola çıktıklarını, her geçen gün genişleyerek büyüyen bir ekip olduklarını söyledi. “Bu gece karşınıza hepimiz tek bir yürek olarak çıktık.” diyen İlkan, grubta yer alan müzisyen ve şair tüm arkadaşlarına bu projenin hayata geçmesindeki emekleri için teşekkür etti. Kıbrıs insanının aslında çok üretken olduğunu ifade eden Yeşim Beyaz İlkan buna rağmen klasik müzik ve polifonik müzik açısından geride kalındığını, grubu kurarken bu çerçevede eserler üretmenin ana amaçlarından birisi olduğunu söyledi. Kıbrıs kültürüne ait müziklerin Avrupa ve dünya çapında tanınabilmesi için bu eserlerin Avrupa insanının dinleyebileceği, kulağının yatkın olduğu hale getirilmesi gerektiğini kaydeden İlkan, polifonik müziğin bu anlamda önemli olduğunu vurguladı.

Edebiyat Alanında Da Çok Değerli Eserle Üretiliyor.

Müzik gibi edebiyat alanında da çok değerli eserlerin üretildiğini belirten İlkan, üretilen eserlerin kitaplaştırılmasının yeterli olmadığını bu eserlerin daha geniş kitleler ile buluşması için turnelere, tanıtımlara ihtiyaç olduğunu ifade ederek şairler ile biraraya geldiklerini ve turneye çıkmaya başladıklarını söyledi.  İlkan, Günsel ailesine ve gecenin evsahipliğini yapan Girne Üniversitesi  Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt’a  ve geceye katılan tüm sanatseverlere teşekkür etti.

Gecenin kapanış konuşmasını yapan Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt ise böyle güzel bir sanat gecesine evsahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Gece boyunca müzikleri ve şiirleri ile sanatseverlere duygu dolu anlar yaşatan Fonetik İzdüşümler Grubu üyelerine teşekkür eden Soykurt, Kıbrıs kültürünün tanıtılabilmesinde böyle etkinliklerin çok önemli olduğunu vurgulayarak Girne Üniversitesi Vakfı olarak sanatın ve sanatçının her daim yanlarında olduklarını, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da desteklerinin devam edeceğini belirtti.  Bu anlamlı sanatsal etkinlik, Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt’un, Fonetik İzdüşümler grubu üyelerine gecenin anısına hediyelerini takdim etmesi ile son buldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu