Girne’de Uyuşturucu Operasyonu

Girne’de gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucuyla ilgili iki kişi tutuklandı.

Polis Basın Bülteni’ne göre,  Girne – Çatalköy  anayolunda   gerçekleştirilen operasyonda S. T.’nin (E-35) kullanımında bulunan araçta, bir adet, içerisinde tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık elle sarılmış sigara,   hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 2 gram ağırlığında madde ve   yaklaşık bir gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu.

S.T’nin  Esentepe’de bulunan ikametgahında yapılan aramada ise, kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 4 gram ağırlığında madde, 3 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap bulunarak emare alındı.

S.T’nin Girne’de bulunan ikametgahında yapılan aramada ise  üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan  hassas terazi bulunarak emare alındı.

Yürütülen ileri soruşturma neticesinde, mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen H.B.’nin (E-41) Çatalköy’de bulunan iki ayrı ikametgahında ve aracında yapılan aramada hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 629 gram ağırlığında madde, yaklaşık dokuz gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 20 gram madde, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan yarım hap, 11 adet hintkeneviri türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan bitki ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan  hassas terazi bulunarak emare alındı.

S.T ve H. B tutuklandı.

HAYVAN HIRSIZLIĞI

Çayönü’nde, A.Ş. (E-27), Ali Şahin’e ait ağıl içerisinden 3 baş sakız cinsi koyunu çaldıktan sonra bir şahsa sattı.

Aynı şahsın haziran ayı içerisinde  yine Ali Şahin’e  ait ağıl içerisinden 2 baş sakız cinsi koyunu çalarak bir başka şahısa satarak yine aynı suçu işlediği tespit edildi. A.Ş. tutuklandı.

VAHİM ZARAR

Esentepe’de  D.Ş. (E-21) aralarında husumet bulunan  Mehmet Soyluoğlu’nun burnunu  ve takma dişini kırdı.

D.Ş tutuklandı

5 YERDE YANGIN

Güzelyurt’ta,   henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı  çıkan yangında, Türel Tüm’e  ait 3 dönüm anız tamamen, Osman Ayhun’a ait 10 adet narenciye ağacı kısmen, 50 metre uzunluğunda 75’lik plastik boru ve 30 metre 16’lık damlama lastiği ve, Tamer Tüm’e ait telli alan içerisinde bulunan yaklaşık 100 adet tahta palet tamamen yandı. Paletler üzerinde bulunan çeşitli ebatlardaki fayans ve seramikler çıkan is ve ısıdan dolayı zarar gördü.

Yine Güzelyurt’ta, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Elektrik Kurumu’na ait MD4 – MD5 numaralı direklere bağlı tellerden iki tanesinin kopması neticesinde çıkan kıvılcımdan dolayı da bir yangın meydana geldi.

Yangında,  Mehmet Turay’a ait 3 adet narenciye ağacı kısmen, 7 adet servi, 3 adet 75’lik plastik boru ve 40×3 metre ebadında kuru otla kaplı alan tamamen yanarak hasar gördü.

Kalkanlı’da, Eski Akdeniz Yolu olarak bilinen mevkide, henüz tespit edilemeyen bir sebepten çıkan yangında,  Osman Yeşilovalı’ya ait 45 adet narenciye ağacı kısmen, 9 dönüm anız, 10 adet 6 metre uzunluğunda 75 mm’lik kelepçeli boru, 200 metre 16 mm’lik sulama lastiği ve 300×2 ebadında kamışlık, Saffet Binatlılı’ya ait 6 dönüm biçilmemiş arpa, 4 kamyon kesilmiş narenciye ağacı odunları, 150×5 ebadında kamışlık ve Ramadan Binatlılı ’ya ait 5 dönüm anız yanarak hasar gördü.

Mainareliköy Dağaşan Sokak’ta çıkan yangında ise yol kenarında bulunan kuru ve Göçmen Aziz Ertaç’a ait Altan Gülercan’ın kullanımında bulunan ağıl içerisinde bulunan 140 metre kare kuru ot ve biri  kısmen biri de tamamen olmak üzere 2 adet 10X5 ebatlarındaki mertek yandı.

Akıncılar’da, Şehit Teğmen Doğuş Uran Devlet Üretme Çiftliği’ne ait olan ve batısında bulunan tarım arazisinde kırık cam parçasına düşen güneş ışınlarının ısınması sonucu bir yangın çıktı.

Yangında  12 dönüm biçilmiş buğday anızı ve 4 adet büyük kare buğday kalemi balası tamamen yandı.

Yangınların tümü İtfaiye tarafından söndürüldü. Soruşturmalar devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu