GÜNSEL’in İlk 1000 Adetinin Üretileceği Tesislerinin Temelleri Atılıyor

Ülkemizin İlk Yerli Otomobili Olan GÜNSEL’in İlk 1000 Adetinin Üretileceği Tesislerinin Temelleri Atılıyor

Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi ve AR-GE ekipleri ile Otomotiv Mühendisliği Bölümü tarafından yıllar süren çalışmalar sonucu geliştirilen ve geçtiğimiz Ekim ayında marka, model ve teknik özelliklerinin basına tanıtıldığı ilk yerli otomobil olan GÜNSEL marka ilk 1000 otomobilin üretileceği tesislerinin temelleri atılıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre,  Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün katılımıyla gerçekleşecek olan tesislerinin temel atma töreni, 16 Aralık 2016, Cuma günü, saat 14:00’de Yakın Doğu Üniversitesi Kampusu’nde yer alacak.

Temel atma törenine, bakanlar, devlet ve hükümet yetkilileri yanında, Türkiye otomotiv ve sanayi sektöründen davetliler, misafirler ve halkımız katılacak.

Doç. Dr. İrfan Günsel: “İleri Teknoloji ile Üretimin Harmanlanacağı Bu Yatırımı Ülkemiz Geleceğine Yapıyoruz…”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin elektrikli otomobil üretiminin gerçekleştirilmesi bağlamında inşa edilecek olan Tekno-Park’ın temel atma töreni ile ilgili yaptığı açıklamada, “bu önemli yatırımı ülkemizin geleceğine yapıyoruz” dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelecek vizyonu için yeni bir dönemin başlangıcını simgeleyen bu değerli yatırımın temelini atmaktan duyduğu heyecanı ifade eden Doç. Dr. Günsel, bu yatırımla üniversite-sanayi modeline yeni bir boyut getirildiğine, AR-GE, akademik yapı ve ileri teknoloji ile üretimin harmanlanacağı bir platformun oluşturulduğuna dikkati çekti.

Doç. Dr. Günsel,  ülkemizin adının sadece yerli araba üreten ülkeler arasında yer almasını değil, aynı zamanda Ar-Ge ve tasarım faaliyetleri bağlamında da cazibe merkezi haline getirilmesini istediklerini dile getirerek, “ülke potansiyeline olan inancımızla bu yatırımı ülkemizin geleceğine yapıyoruz. Bu ülkede yatırım, üretim ve ihracat yapan sanayicilerimizin her zaman yanlarınında olduk, bundan sonra da olacağız. Uzun yıllar süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan GÜNSEL marka  otomobilimizin önümüzdeki yıllarda dünyanın birçok ülkesinde daha yoğun olarak görülmesini temenni ediyoruz. Bunun için üretimimizi her zaman yeni teknolojilerle güçlendirirerek; teknik donanımı ve bilgi seviyesi yüksek tecrübeli yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası olan bu önemli yatırım, aynı zamanda bölgemizdeki işsizliğin azalmasında ve dışa göçün durdurulmasında çok önemli bir rol oynayacaktır. Tüm halkımızı, ülke ekonomimize ve insanımıza katkı sağlayacak olan bu gurur dolu heyecana ortak olmaya davet ediyorum.Ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu