Site icon KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Haber

Haziran’da Otel Konaklamaları ve Seyahatler Nasıl Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme tedbirlerini açıkladı. Yeni genelgeye göre otelde rezervasyonu olan kişiler nasıl seyahat edecek? Yabancı turistler için süreç nasıl işleyecek? İşte yanıtı…

Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla 14 Nisan 2021 tarihinden bu yana sırasıyla uygulanan kısmi kapanma, tam kapanma ve kademeli normalleşme tedbirleri ile birlikte sosyal izolasyonun artırılması günlük vaka, hasta ve ağır hasta sayılarında ciddi bir düşüş yaşanmasına neden oldu.

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri 31 Mayıs 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ele alınarak; Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabı kapsamında aşağıdaki tedbirlerin 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’ten itibaren hayata geçirileceği duyuruldu.

İşte bugünden itibaren turizm sektörünü yakından ilgilendiren otel konaklamaları, seyahat ve yabancı turistler için uyulması gereken zorunlu tedbirler şöyle:

Şehirler arası seyahat kısıtlaması:

Konaklama tesislerine dair:

KAYNAK : TURİZM GÜNLÜĞÜ

Exit mobile version