İskele Belediyesi Üniversite Kurulması İçin Dr.Suat Günsel’i Ziyaret Etti.

İskele Belediyesi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Suat İ.Günsel’i Ziyaret Etti

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Meclis Üyeleri, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Suat Günsel’i ziyaret ederek; İskele’nin uzun yıllardır, eğitim, ekonomik kalkınma ve sosyo-kültürel açıdan ihtiyaç duyduğu bir Üniversiteye kavuşturulması amacıyla, kısa bir süre önce Dr.Suat Günsel ile yaptıkları görüşme ve bölge halkının beklentileri doğrultusunda yatırım yapılabilmesine yönelik taleplerini yineleyerek bu konudaki kararlarını ve kararlılıklarını paylaştılar.

İskele Belediye Meclisi, Üniversite Kurulabilmesi Amacıyla, Oybirliği ile  Karar Üreterek Girişim Başlattı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İskele Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri ziyaretlerinde; 6 Haziran 2017 tarihinde yapmış oldukları toplantıda oy biriliği ile almış oldukları kararlarını ifade ederek, Yakın Doğu Üniversitesi’nin İskele Bölgesinde yatırım yapabilmesi ve faaliyet göstermesi arzusunda olduklarını belirttiler.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İskele’nin hak ettiği gelişme düzeyini yakalayabilmesi amacıyla bölgenin ihtiyaçlarının iyi analiz edilerek bölge halkının beklentileri doğrultusunda hareket edilmesinin en doğru yaklaşım olacağını belirtti.

Dr. Suat Günsel; İskele bölgesine Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Vakfı tarafından yatırım yapılabilmesi için,  başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Meclis Başkanı, Başbakan, Ana Muhalefet Partisi ve diğer parti başkanları ve bölge sivil toplum örgütleri ile yüksek öğrenimin konu hakkındaki görüşlerinin alınması ve uygunluğunun değerlendirilmesinin  önemine dikkat çekti.

Alınan görüşlerin olumlu olması halinde; ziraat, hayvancılık ve turizm eğitimi ile sağlık alanında yatırım yapılabileceğini belirten Dr. Suat Günsel; uygun koşulların sağlanması durumunda 20 Temmuz 2017 tarihinde ilk olarak Ziraat Fakültesi ve Kütüphanenin temellerinin atılabileceğini ve 2018-2019 öğretim yılında öğrenci alınmaya başlanabileceğini, Yakın Doğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin İskele Bölgesine aktarılabileceğini, sonrasında bölge halkının tercihi ve beklentileri de dikkate alındığında turizm ve sağlık meslek yüksek okullarının kurulması, özel ilkokul ve kolej ihtiyacının karşılanması ve ayrıca tam donanımlı bir hastanenin de faaliyete geçirilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

İskele bölgesinin kalkınmasında büyük bir önem taşıyacak böyle bir projeyi hayata geçirmekten büyük bir onur duyacağını belirten Günsel, projenin tümünün 5 yıl içinde tamamlanabileceğini de ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu