Site icon KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Haber

İşte Sağlık Turizminde Alınacak Yeni Koronavirüs Tedbirleri

Sağlık Bakanlığı, yeni tip coronavirus COVID-19 ile birlikte Türkiye’ye sağlık turizmi için gelecek hastalar ve refakatçileri için alınacak yeni tedbirleri açıkladı.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre sağlık turizmi için alınacak yeni tedbirler şöyle:

OTOBÜSLE SEYAHATTE YENİ KURALLAR

UÇAKLARDA YOLCULAR AYNI ANDA YEMEK YİYEMEYECEK

48 SAAT ÖNCE YAPILMIŞ PCR TESTİ İSTENECEK

SINIRA KARA YOLU İLE GELENLERİN ARAÇLARI YURDA ALINMAYACAK

31 ÜLKEDEN HASTA KABULÜ 20 MAYIS’TAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tekin imzalı resmi yazı, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) ile Türkiye genelinde tüm valiliklere gönderilmişti. Buna göre, uluslararası sağlık turizmi kapsamında,

20 Mayıs’tan itibaren Irak, Libya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Cibuti, Cezayir, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova, Somali, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Umman, Almanya, İngiltere, Hollanda, Pakistan, Kırgızistan, KKTC’den gelecek hastalar kabul edilecek.

Ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, üroloji, göz hastalıkları, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, cerrahi onkoloji, jinekolojik onkoloji cerrahisi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, beyin ve sinir cerrahisi, hematoloji, yoğun bakım ile üremeye yardımcı tedavi uygulamaları, organ nakli ve kemik iliği nakli alanlarında hasta alınacak.

Exit mobile version