İzcan: “Kıbrıs Konusunda Ocak Seçimleri Sonrasında Hızlı Bir Görüşme Trafiği Başlayacak”

“TKP Yeni Güçler – BKP İttifakı Eş Başkanı” İzzet İzcan, Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmelerin, Ocak seçimleri sonrasında hızlı bir görüşme trafiğinin başlayacağını gösterdiğini belirterek, buna hazır olunması gerektiğini kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan İzcan, “Kıbrıs gibi uluslararası güçlerin dahil olduğu sorunlar, kaderlerine terk edilmez” ifadelerini kullandı.

İzcan, 7 Ocak tarihinde Cumhuriyet Meclisi’nde oluşacak aritmetiğin önemli olduğunu, TKP Yeni Güçler – BKP İttifakı’nın “güçlü bir gurupla parlamentodaki varlığının çözüm sürecinde önemli bir sigorta olacağını” kaydetti.

Siyasi yaşamlarını çözümsüzlük üzerine kuran, seçimlere başlamadan şaibe düşüren statükocu güçlerin geriletilmesi için çaba ortaya koyduklarını dile getiren İzcan, “Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ve iç politikada yaşanan sorunların bir bütün olduğunu unutmadan kararlı bir şekilde çalışarak güçlü bir alternatif yarattık” dedi.

Halkı TKP Yeni Güçler – BKP İttifakı’na destek olmaya çağıran İzzet İzcan, demokrasi, emek ve özgürlük mücadelesinin, birlik ve dayanışma içerisinde kazanılacağını ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu