Site icon KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Haber

“Kan Vermek Sadece Hayat Kurtarmaz, Bağışçıya da Fayda Sağlar!”

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı Sedef Delibaş İnce, “14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçılar Günü” dolayısıyla açıklamada bulundu.

Sedef Delibaş İnce, 14 Haziran tarihinin ABO kan grubu sistemini bulan Nobel ödülü sahibi bilim insanı Karl Landsteiner’ın doğum günü olduğunu hatırlatarak her yıl tüm dünyada kutlanan bu gün vesilesiyle yaşamı tehdit eden durumlardaki hastaların yaşamasına ve hayat kalitesinin artmasına yardımcı olan kan bağışının önemine dikkat çekmenin amaçlandığını ifade etti.

Kan vermenin hayat kurtarması ve özellikle belirli rahatsızlıklarda hastanın yaşam kalitesini artırmasının yanı sıra kan bağışçısı için de büyük faydaları olduğunu ifade eden Delibaş, bu faydaları şöyle sıraladı:

Kimler Kan Bağışında Bulunabilirler

Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı Sedef Delibaş İnce açıklamasında kan bağışında bulunabilmek için gerekli koşulların ise şunlar olduğunu ifade etti: 

Kan Bağışında Bulunmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı Sedef Delibaş İnce açıklamasının devamında kan bağışında bulunmadan önce ve kan bağışı yaptıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili olarak şunları kaydetti: 

Kan Bağışından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Exit mobile version