Kaplumbağaları Koruma Projesi İçin Gönüllüler Aranıyor

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti (SPOT), yaklaşık 30 yıldır sürdürdüğü Deniz Kaplumbağalarını Koruma Projesi için gönüllüler arıyor.

Cemiyet, “Gelin, siz de çalışmalarımızda bizlere destek verin; ülkemizin simgesi haline gelen deniz kaplumbağalarına yardımcı olarak korunmalarına katkı koyun” çağrısında bulundu.

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, Çevre  Koruma Dairesi ve Exeter Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen projede, her üreme sezonunda gönüllülerden oluşan yaklaşık yüz kişilik ekiplerle ülkede üreyen ve türü tehlike altında olan deniz kaplumbağası yuvalarını korumak ve koruma çalışmalarını geliştirmek adına yapılan araştırmalar için veri toplandığı kaydedildi.

PANDEMİ NEDENİYLE PROJE BU YIL SADECE KIBRIS’TA YAŞAYANLARLA YÜRÜTÜLECEK

Bu amaçla, her yıl üreme sezonu boyunca, yani Nisan – Ekim aylarında dernek ekibiyle çalışmak üzere dünyanın pek çok yerinden gönüllülerden ekipler oluşturulduğu ancak bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle çalışmaların sadece Kıbrıs’ta yaşayan kişilerle yürütüleceği duyuruldu.

Akdeniz, Alagadi ve Dipkarpaz olmak üzere üç istasyonda yürütülen çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verilen açıklamada, tüm istasyonlarda yuvaları tespit edip koruma altına almak üzere gündüz çalışmaları gerçekleştirilirken, bazı istasyonlarda anne kaplumbağaları kayıt altına almak üzere gece çalışmaları da yapıldığı bildirildi.

Bu yıl Mayıs- Eylül aylarında uzun süreli çalışacak, emek vermeye hazır gönüllüler arandığı kaydedilen açıklamaya göre, başvuracak kişilerin en az 16 yaşında olması gerekiyor.

Başvurular 8 Mayıs’a kadar http://cyprusturtles.org/home/tr/volunteering/ adresli web sitesindeki form doldurularak yapılabiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu