Karşıyaka-Lapta-Alsancak Yolu Çift Şeride Çıkarılıyor…

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Karşıyaka-Lapta-Alsancak yolunun çift şeride çıkarılması için gerekli kaynağın bu hafta içinde bulunarak, en hızlı şekilde ihaleye çıkılacağını ve yolun yapımının en kısa sürede başlayacağını açıkladı.

Dürüst, bugün Cumhuriyet Meclisi’nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy başkanlığındaki Karşıyaka-Lapta-Alsancak Yol İnisiyatifi heyeti ve UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ da katıldı.

Bakan Dürüst yaptığı açıklamada, Yol İnisiyatifi’yle birlikte 2 gün önce Ankara’da bazı üst düzey temaslar gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’deki mevkidaşı Ahmet Arslan’la KKTC’de yapılacak yol projeleriyle ilgili görüştüklerini söyledi.

Dürüst, nüfus yoğunluğunun büyük olduğu ve turizm adına en önemli kent olan Girne’nin turizm, üniversiteler ve iç turizm anlamında tıkanıklıklar yaşadığını ve bunların aşılmasının gerektiğini anlattı.

“İNİSİYATİFİN DUYARLILIĞI SONUCU ÖNCELİK KARŞIYAKA-LAPTA-ALSANCAK YOLU”

Ercan Yonca Kavşağı ve Erülkü Süpermarket arkasından Girne dağ yolu takibiyle Acapulco kavşağına kadar bölünmüş yol ihalesi, Çatalköy-Acapulco kavşağından Girne Merkeze kadar bölünmüş yol ihalesi, Göyeli çemberinden itibaren Lefkoşa-Girne yolunun yeniden asfaltlanarak iyileştirilmesi ayrıca Çatalköy’den Büyükkonuk’a kadar giden güzergâhın asfaltlanarak iyileştirilmesi projelerinden bahseden Dürüst, Girne Milletvekili İzlem Gürçağ ve Yol İnisiyatifi’nin duyarlılığı sonucu Karşıyaka-Lapta-Alsancak yolunun da önceliğe alındığını kaydetti.

“2010 YILINDA İHALE EDİLMİŞ, YAPILAMAMIŞTI”

Bölge halkına hayatı daha da kolaylaştırmak adına, Anavatan’dan paket projeler yapılırken, Karşıyaka-Lapta-Alsancak yolunun da bu projelere ilave edilmesini istediklerini söyleyen Dürüst, daha önce yolun 2010’da ihale edildiğini fakat bazı nedenlerden dolayı yapılamadığını belirtti.

Diğer ihalesi gerçekleştirilen yollarla eş zamanlı olarak Karşıyaka-Lapta-Alsancak yolunun da yapılacağını kaydeden Dürüst, elektrik-su ve telekomünikasyon hatlarının yerlerinin değiştirilmesi için ihale şartnamesi hazırlanıp ihaleye çıkılacağını ardından da yol sürecinin başlayacağını ifade etti.

Keşif bedellerinin oluştuğu ihale şartnamelerinin bir paket halinde hazırlanarak ihale edilmeye hazır hale gelmesinin hafta sonunu bulacağını belirten Bakan Dürüst, en geç gelecek hafta kaynağın bulunmasını umduklarını belirtti.

Destek veren bölge siyasilerine, Lapta Belediyesi Başkanı’na ve duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Dürüst, sonucu en kısa sürede göreceklerini kaydetti.

Dürüst ayrıca TC Lefkoşa Büyükelçisi, Yardım Heyeti Başkanı ve TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ve ekibine teşekkür etti.

NAMSOY

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da bölge halkı için adeta eziyet haline dönen yolun, bir an önce yapılması için bir grup vatandaşın inisiyatif üstlendiğini, Girne’ye 45 dakikada gidilebildiğinden ve bölgenin ulaşım zorlukları nedeniyle kalkınıp gelişemediğinden şikayet ettiğini anlattı.

TC Ulaştırma Bakanı’yla yaptıkları temaslar sonucu çift şerit yol çalışmalarının başladığını kaydeden Namsoy, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Bakan Dürüst ve ekibine, TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve ekibine teşekkür ederek, yapılan çalışmaların takipçisi olacakları da bildirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu