Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma Derneği İlk Projesini Tanıtıyor

Temel amacı Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan kadınların sağlık durumlarının, hastalık dağılımlarının ve görülme sıklıklarının belirlenmesi olan Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma Derneği’nin (KISAD), ilk araştırma projesinin tanıtımının yapılacağı etkinlikte, proje yararına “Işık, Su ve Kadın” sergisi de açılacak.

Atila Karaderi ve Batu Gündal’ın eserlerinin bir araya geldiği sergi açılışı ve proje tanıtım kokteyli 21 Kasım Salı akşamı saat 18.30’da Bedesten’de yapılacak.

Oxford Üniversitesi’nin işbirliği ile Doğu Akdeniz Üniversitesi ve British Cyprus IVF Hospital’in ana sponsorluğunda yürütülecek KISAD’ın ilk araştırma projesine, Telsim Vodafone iletişim sponsoru, DMD Consulting teknoloji sponsoru olarak destek veriyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, birçok diğer sponsorun da katkı sağladığı araştırma projesiyle, 18-55 yaş arası tüm kadınları temsil eden ve hedef nüfusun %10’undan oluşan bir örneklemden sağlık profilleriyle ilgili bilgi toplanması ve Kuzey Kıbrıs kadın sağlığı haritasının oluşturulması hedefleniyor.

Açıklamada, “Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk olacak olan geniş kapsamlı bu epidemiyolojik çalışma, toplumun bilinçlendirilmesine ve veriye dayalı sağlık stratejilerinin geliştirilmesine katkı sağlamakla birlikte, Doğu Akdeniz kadın sağlığı referans kaynağının da temelini oluşturacak” denildi.

Sergi, 21-27 Kasım tarihleri arasında Bedesten’de ziyarete açık olacak. Hafta içi günlerde 10:00 – 18:00 saatleri arasında, Cumartesi ise 10:00 – 16:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Sergilenen eserler, KISAD’a yapılacak bağışlar karşılığında temin edilebilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu