Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nden İki Sergi Birden…

Türkmenistan ile Tataristan Sanatçılarının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 50 eserin sergileneceği iki ayrı sergiden oluşan “Türkmenistan ve Tataristan Sanatçıları Sergisi Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit tarafından açılıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, aynı anda açılışı yapılacak iki ayrı serginin açılışı, 26 Nisan 2019 Cuma günü, saat 10.30’da, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonunda yer alacak.

“Türkmenistan ve Tataristan Sanatçıları Sergisi”, 9 Mayıs 2019 tarihine kadar, hafta içi  08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Türkmenistan Resim Sanatı Her Yönü ile Sergilenecek…

9 Ressamın 27 eserinin sergileneceği Türkmenistan Sanatçıları sergisinde, Türkmenistan günlük yaşamından kesitler sunulacak. Sergide, eserleri yer alacak olan Ogulgeldi Mammedova Türkmen efsanelerinde yer alan ulusal öğeleri resmederken, Murat Khodzhakuliyev, farklı renkler ve renk kombinasyonları ile çizdiği romatik eserleri, Gulnaz Rozykulova, hem tarihsel anıtlar ile müceverhat hem de doğaya olan tutkusunu gösterdiği eserleri, Ahmed Khallyev ise tarihsel askeri eserleri ile sergide yer alacak. Grubun en genç ressamlarından olan Aman Modiyev doğadaki kadın motifleri, Gahryman Gochmyradov değişik figürlerden oluşturduğu kompozisyonları, Bayram Nuriev ise kendi köyünden esinlenerek çizdiği eserleri, Abdylla Mammetberdiev ise geleneksel minyatürler ve Chary Yazmyradov ise şair, şarkıcı ve kadın portelerini sunacaklar.

Tataristan Kültürü Eserlerle Yansıtılacak…

7 Ressamın 27 eserinin sergileneceği Taratistan Sanatçıları resim sergisinde de, Ilnur Siraziev’in felsefe arayan kişilerin portreleri ile Mahmut Vagapov’un doğa ve iç dizaynı resmettiği portreler sergilenecek. Ayrıca, Ruslan Kamidullin eski şehirleri, caddeleri bir düşünce şeklinde resmettiği eserleri ile Gulnaz Adgamova’nın kuşları gerçeklikle ifade ettiği eserleri, Rabis Salyakhov’un folklorik eserleri, Aigul Kiyamova Tatar insanlarının kültür ve geleneklerini anlattığı eserlerle, Renat Gabassov’un değişik denemeleri sergide yer alacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu