KKTC Genelinde Adli Olaylar

Lapta’da Ü.E. (E-28), H.A.S. (E-44), M.D. (E-31) ve A.S.’nin (E-26) kalmakta oldukları ikametgahta ve üzerlerinde yapılan aramada, tasarruflarında uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildi.

Polis Bülteni’ne göre adı edilenler tutuklanırken uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 2 gram ağırlığında madde ve uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 15 adet sarma sigara izmaritine el konuldu.

LEFKOŞA’DA EVRAK SAHTELEME VE SAHTELENMİŞ EVRAKI TEDAVÜLE SÜRME

Lefkoşa’da muhaceret işlemlerini yaptırmak için  kiracısı olmadığı halde başkasına ait  kira mukavelesi üzerine ad ve soyadını yazarak evrağı sahteledikten sonra görevli memura vermek suretiyle tedavüle süren C.L.E. (E-26) tutuklandı.

LEFKOŞA’DA SAHTEKARLIKLA PARA TEMİNİ 

2017 yılı Haziran ayı içerisinde, Lefkoşa’da cezaevinde tutuklu bulunan L.S. ve M.S.’yi tutuksuz yargılanmalarını sağlayacağı vaadi ile yalan beyanda bulunarak, adı edilenlerin akrabalarından toplam 6 bin TL parayı sahtekarlıkla temin eden H.B. (E-60) tutuklandı.

LEFKOŞA’DA YARALAMA

Lefkoşa’da bir spor salonu içerisinde aralarında önceden husumet bulunan  Deniz Kurt’un göğsüne tekme atması sonucu, yere düşerken orada bulunan sehpanın köşesine çarpmasıyla yüzünün derin şekilde kesilmesine sebep olan D.B. (E-25), tutuklandı.

AKDOĞAN’DA KANUNSUZ ESKİ ESER TASARRUFU 

Akdoğan’da T.K.’nin (E-45) ikametgahında yapılan aramada, eski eser olduğuna inanılan 15 sikke, 3 kolye ucu, 2 heykel başı, 3 testi, 1 hayvan figürlü heykel ve 14 testi parçası bulunarak emare olarak alındı.

Adı edilen tutuklandı.

SINIRÜSTÜ’NDE ECZACILIK VE ZEHİRLER YASASINA AYKIRI HAREKET 

Sınırüstü’nde V.Ö.’nün (E-62) üzerinde ve kullanımındaki araçta yapılan aramada, toplam 34 cinsel uyarıcı hapı Eczacılık ve Zehirler Yasasına aykırı olarak tasarrufunda bulundurduğu tespit edildi.

Bahse konu haplar emare olarak alınırken, adı edilen hakkında yasal işlem başlatıldı.

KANLIKÖY’DE YANGIN

Öte yandan, Kanlıköy’de Selcan Ömerağa’ya ait ağıllar bölgesindeki ağıl içerisinde Hüseyin Kofalı’nın spiral (izmirillo) ile demir kestiği bir sırada çıkan kıvılcım neticesinde bir yangın meydana geldi.

Yangın sonucu ağıl içerisinde bulunan 400 balya ve 30 mertek tamamen yandı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

YEŞİLYURT’TA TRAFİK KAZASI

Yeşilyurt’ta,  Güzelyurt-Lefke arasında yapım aşamasındaki çift şeritli yolda, Şefik Öztan (E-64), yönetimindeki BP 799 plakalı salon araç ile Doğancı istikametine doğru seyrettiği sırada, dikkatsizliği sonucu yol içerisinde bulunan toprak sete çarpıp savrularak kaza yaptı.

Kaza sonucu ciddi şekilde yaralanan araç sürücüsü, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, yapılan tedavisinden sonra yoğun bakım servisinde müşahede altına alındı.

Olaylar hakkındaki polis soruşturmaları devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu