KKTC, İlk Kez Uluslararası Çevre ve Eğitim Konferansı’na Ev Sahipliği Yapacak

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı himayelerinde, Uluslararası Çevre ve Eğitim Konferansı – ICES 2017), 18-20 Ekim tarihleri arasında yapılıyor. Konferans (ICES), 18 Ekim Çarşamba günü saat 10:30 Girne Vuni Palace Otel’de açılış konuşmalarıyla başlayacak.

yapılan açıklamada, yurtiçi ve yurtdışından birçok araştırmacı akademisyen ve konuk dinleyicinin katılacağı ICES 2017 de, Çevre ve Egitim anabaşlıklı sözlü akademik sunumlar, bilimsel poster sunumları, çağrılı konuşmacıların sunumları ve atölye çalışmaların yer alacağı belirtildi.

KKTC’de ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Çevre ve Eğitim Konferansı-ICES 2017 de  yer alacak olan sunumlardan, seçilecek 80 adet bilimsel çalışma, Thomson & Reuters`e bağlı indexlerde SSCI\SCI kapsamında taranan dergilerde yayınlanacaktır. Bu yönüyle konferans, KKTC`deki Eğitim ve Çevre sorunlarının tartışılmasının yanında, akademisyenlere uluslararası anlamda kalıcı eserler üretme olanağı da sağlamakta

Konferansın çağrılı açılış konuşmacıları arasında, Balkanlar Çevre Derneğı Eş başkanı Prof.Dr.Mariana Golumbeanu, Derby Üniversitesinden Doç.Dr. Kapila Liyanage, Çankaya Üniversitesi`nden Prof.Dr.Buket Akkoyunlu, Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyelerinden Prof.Dr.Haluk Soran ve Dokuz Eylül Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof.Dr. Ibrahim Atalay yer alıyor.

Açıklamada ayrıca, dünya çevre ve eğitim sorunlarına ortak çözümler üretmeyi amaçlayan ICES`e KKTC Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm öğretmenler de katılım göstererek sertifika alma şansına sahip olacaktır denildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu