KKTC Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Başkanı Yılmaz Bora GAP Gazeteciler Birliği’nin davetlisi olarak Malatya ve Adıyaman’da Konferans verecek

Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Başkanı Yılmaz Bora GAP Gazeteciler Birliği’nin davetlisi olarak Malatya ve Adıyaman’da  “Kıbrıs ve Kıbrıs davası” başlıklı konferans verecek.

 

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, konuya ilişkin açıklamasında, yıllarca Akdeniz’de yaşanan gerilim ve stratejik adımların Kıbrıs’ın önemini daha da artırdığına vurgu yaparak Kıbrıs davasının önemli mihenk taşlarından olan TMT Başkanı Yılmaz Bora’nın Malatya ve Adıyaman’da konferans vereceğini belirtti.

 

Kıymaz şunları ifade etti;

 Kıymaz basın açıklamasında; “Güneydoğu’da üyelerimizi, gazetecileri, halkı bilgilendirmek için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Türk Mukavamet Teşkilatı Başkanı Yılmaz Bora cemiyetimizin davetlisi olarak Malatya ve Adıyaman’da ‘Kıbrıs ve Kıbrıs davası’ başlığıyla konferans verecektir.

 

Yüzlerce yıl Osmanlı egemenliğinde kalan, en son 1974 barış harekâtıyla kanlarımızı sebil ederek Türk toplumunu Rum katliamından kurtardık. Türk toplumu 1983 yılında yaptıkları referandumla devlet olmaya karar verdiler ve bu gün bölünmüş bir Kıbrıs önümüzde ve BM yarım asırdır bu konu görüşülüyor.

 

Kıbrıs davası nedir? Ne durumdadır? Akdeniz de neler oluyor? Sorularına cevap aranacağı bu konferansa duyarlı vatandaşlarımızı bekliyoruz’ dedi.

 

GAP Gazeteciler Birliği organizasyonunda gerçekleştirilecek konferans 26 Aralık Perşembe günü Malatya Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Şehit Oğuzhan Günaydın Konferans salonu saat 19.00’da ve 27 Aralık Cuma günü saat:14.00’te Adıyaman Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi salonunda gerçekleştirilecek.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu