KKTC’nin Uluslararası Başarısı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan 5. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Genel Kurulu’nda, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olurken, Dr. Ahmet Savaşan üçüncü kez Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Böylece, Dr. Ahmet Savaşan’ın başkanlığa aday olmasının yolu da açılmış oldu. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 58 ülkenin offline ve online katılımıyla gerçekleşen 5. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Genel Kurulu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üçüncü defa başkan yardımcısı ülke seçilerek, önümüzdeki yıl başkanlığa aday olacağını duyurdu. Konseyden yapılan açıklamaya göre; bu yıl 58 ülkenin katılımı ile Dünya Sağlık Turizmi Konseyi dönem başkanlığını yürüten Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleştirilen Dünya Sağlık Turizmi Genel Kurulu’nda, Türkiye, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri-Dubai, Kuveyt, Filipinler, Malezya’dan üst düzey temsilcilerin yer aldığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dönem Başkanlığına Hırvatistan Sağlık Bakan Yardımcılığı görevi de yapan Dr. Miljenko Bura, Başkan Yardımcılığına ise Dr. Ahmet Savaşan seçildi. Kurullarda 30 ülke yer alıyor…

Genel Kurulun Konseyin Kurucu Başkanı Emin Çakmak’ın divan başkanlığında gerçekleştirildiğine yer verilen açıklamada, İcra, Yüksek İstişare, Denetim Kurullarında, Azerbaycan, Çin, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs, Macaristan, Polonya, Romanya, Rusya, Senegal, Suudi Arabistan, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan’ın da içinde yer aldığı 30 ülkeden profesyonellerin görev yapacağı belirtildi. Türkiye’nin desteği belirleyici öneme sahip…

Dr. Ahmet Savaşan genel kurul toplantısında Sağlık Turizmi’nin bu günü ve geleceği ile konseyin önümüzdeki bir yıl içinde hayata geçirebileceği faaliyetlerin değerlendirildiğini belirterek, KKTC’nin gerek konseye kabulünde, gerekse üçüncü defa Başkan Yardımcısı Ülke seçilmesinde Türkiye’nin, Kurucu Başkan Emin Çakmak’ın belirleyici rolü bulunduğunun altını çizdi.

Amacımız Dünya Başkanlığını KKTC’ye kazandırmak…  Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun bu uluslararası başarının elde edilmesinde önemli desteğinin ve katkısının olduğunu da vurgulayan Ahmet Savaşan, amaçlarının Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanlığı’nı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirmek olduğunu ifade etti.

Savaşan, bu sayede yıllardır sağlık turizmi alanında sürdürülen uluslararası iş birliğinin çok daha ileri bir seviyeye taşınacağını ve Kuzey Kıbrıs’taki turizm gelirlerinin çeşitlendirilerek çoğalacağına dikkat çekti.

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu