KKTC’ye Seyahat Edeceklerin Dikkatine!

KKTC’de yeni alınan kararlar kapsamında ülkeye karantinasız girişler süresiz olarak durduruldu. KKTC’ye girişlerde karantina süreleri 7 günden 10 güne çıkarıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde artan coronavirus vakalarına karşı alınan yeni önlemler açıklandı.

KKTC Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı yeni kararlarla hem otellerde hem de sokaklardaki yılbaşı kutlamaları yasaklanırken KKTC’ye girişlerde karantina süreleri 7 günden 10 güne çıkarıldı.

Karantinasız girişlerin süresiz olarak durdurulmasının yanı sıra Güney’de Rum Yönetiminde eğitim gören ve çalışanların geçişleri de askıya alındı.

Alınan yeni önlemler kapsamında ülkeye giriş yapacak kişiler son 3 gün içinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmek koşulu ile ülkeye giriş yaparak 10 gün karantina uygulamasına tabi olacak. Karantina bitiminde PCR testleri yapılacak.

KARANTİNASIZ GİRİŞLER SÜRESİZ OLARAK DURDURULDU

KKTC’ye düzenlenecek charter sefer, özel uçak, tarifeli sefer ve gemi yolu ile ülkeye giriş yapmak amacıyla 3 gün ve daha kısa süreli karantinasız girişlerin durdurulması ile ilgili kararın süresiz olarak uzatılmasına karar verildi.

OTELLERDEKİ YILBAŞI KUTLAMALARI YASAKLANDI

Diğer yandan 15 Aralık 2020 tarihinden 1 Ocak 2021 tarihine kadar (her iki tarih de dahil) restoranlarda ve otellerde yapılacak olan yılbaşı kutlamaları/ eğlenceleri yasaklandı.

 

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu