Kooperatifler Siyasi İşgal Altında

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki kooperatifler siyasi işgal altında olduğunu, hükümetin Kooperatif Merkez Bankası ile iştiraklerine sınavsız, münhalsiz istihdam yaptığını savundu.

Bu istihdamların eşitlik ve adaletten uzak olduğunu, kamu vicdanını zedelediğini söyleyen Özyiğit, “Toplumun öz varlıklarını, kamu kaynaklarını kendi siyasi geleceği için kullanmak kimsenin hakkı değildir, haddine de olmamalıdır. Kooperatif Merkez Bankası ve iştiraklerinin gerçekten bu istihdamlara ihtiyacı var mı? Eğer ihtiyaç varsa niye münhal ilan edilmedi?” ifadelerini kullandı.

“KOOPERATİFLER 1984’TEN BERİ SİYASİ İŞGAL ALTINDA”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Kooperatif Merkez Bankası’nın seçilmiş yöneticilerinin 1984 yılında “yolsuzluk ve usulsüzlük” iddiasıyla görevden alındığını söyleyerek, “Aradan geçen 33 yılda konuyla ilgili hiçbir araştırma ve hukuki takibat yapılmadı. O tarihten itibaren çiftçi, hayvancı, üretici, işçi, memur, esnaf ve zanaatkarların sahibi olduğu kooperatifler siyasi işgal altındadır” ifadesini kullandı.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, göreve geldiklerinde ilk icraatlardan birinin de kooperatiflerdeki “siyasi işgali” sonlandırmak olacağını söyledi.

“PARTİLERİNE MENFAAT SAĞLAMAYI SÜRDÜRÜYORLAR”

Açıklamasında hükümeti eleştiren, UBP ile DP’yi “Halkın çıkarlarına göre değil partisel çıkarlarına göre hareket etmekle” suçlayan Özyiğit, “Sorunlara çare üretmesi gereken hükümet ortakları tam tersine devlet olanaklarını kullanarak partilerine menfaat sağlamayı sürdürüyor, ülkedeki çarpık yapının en temel etkenlerinden partizanlığa ve ayrımcılığa devam ediyor” görüşünü savundu.

“TOPLUM KARAR GÜNÜNÜ BEKLİYOR”

Toplumun büyük çoğunluğunun borçlandığını, üreticilerin zor günlerden geçtiğini, işsizliğin, pahalılığın ülkenin en önemli sorunlarından olduğunu söyleyen Özyiğit, “Toplum bu zihniyetten kurtulmakta son derece kararlıdır ve karar gününü beklemektedir” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu