‘’Korkmuyoruz Çünkü Düşmanımızı Biliyoruz, Korkmuyoruz Çünkü Düşmanımızı Tanıyoruz’’

Meclis Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Kanser Hastaları Yardım Derneği’nin düzenlediği Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü’ne katıldı.

Etkinlikte konuşa yapan Alanlı, Kanser Hastalığının günden güne arttığına dikkat çekerek, dünya genelinde ciddi artış gösteren en yaygın hastalıklardan biri olduğunu belirtti.

Dünya genelinde kadınlar üzerinde yapılan araştırmada 1. Sırayı Meme Kanseri aldığına vurgu yapan Alanlı, dünya genelinde tüm kadınlar üzerinde tespit edilerek yapılan araştırmalara göre  tesbit edilen kanser vakalarının toplamının %25’inin meme kanseri mağduru olduğuna vurgu yaptı.

Alanlı sözlerine şöyle devam etti; ‘’Meme kanseri vakası genelde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki kadınlarda çok görülmektedir ki bizim ülkemiz de bunlardan birisidir.’’

Alanlı, kanser vakalarında erken tanının önemine değinerek tedavinin erken başlaması ile hastanın kısa sürede iyileşebileceğine ve sağlıklı yaşamını sürdürebileceğine vurgu yaptı. Kanser Hastaları Yardım Derneği’nin her yıl düzenlediği Meme Kanseri Farkındalık organizasyonlarının büyük fayda sağladığından bahseden Alanlı, halkın bu konuda duyarlı olmasını ve katkı koymasını istedi.

Alanlı sözlerini şöyle noktaladı; ‘’Korkmuyoruz Çünkü Düşmanımızı Biliyoruz, Korkmuyoruz Çünkü Düşmanımızı Tanıyoruz’’ ve farkındayız ki hastalıkla mücadele eden kişilerin hayatını kurtarır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu