KTKOD Açık Hava Sergisi Büyük İlgi Gördü

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneğinin (KTKOD)20 Mayıs Cumartesi günü Lefkoşa Girne Kapısı Mücahitler Parkında sekizinci kez gerçekleştirilen Açık hava Klasik Otomobil Sergisi 89 araç katılımı ile yapıldı.

Bu yıl Yakın Doğu Üniversitesi katkı ve destekleriyle ilk kez üç günlük bir Festival programı içerisinde yapılan sergi ,hem klasik severlerin  hem de halkın büyük ilgisiyle karşılaştı. Sabah 10.00 da başlayan sergi , ilerleyen saatlerde Yakın Doğu Üniversitesi Halk Dansları ekibinin folklor gösterisiyle devam etti. Renkli görüntülere neden olan yöresel halk dansları gösterisi ilgiyle izlendi. En güzel klasik araç seçimi ise heyecanlı ve çekişmeli geçti. Halk oylaması ile yapılan yarışmada , İsmet Tufan’a ait 1970 model Chevrolet Corvette C2 en  çok oyu alarak birinci seçildi. İkincilik NEU Car Museum adına sergiye katılan 1970 model Baracuda seçildi. Üçüncülük ise Gurur Sarper’e ait 1969 model Jaguar E-Type’ın oldu. İzmir Klasik Otomobil Derneği (İZKOD) ve Fevzi Keskinoğlu ile eşi Sıdıka Keskinoğlu da büyük bir özveri örneği göstererek yedi klasik araçla Festival için aramızdaydı. Yakın Doğu Üniversitesi araç müzesi ve Kuzey Kıbrıs Klasik Jaguar Derneği sergiye araçları ile katılarak destek verdiler. Sergiyi 3.Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu , Maliye bakanı ve Başbakan yardımcısı Serdar Denktaş , Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ve Milletvekili Hasan Taçoy da ziyaret etti. Festivalin açılış faaliyeti olan sergiyi gezerek dernek yetkililerinden bilgiler alan ziyaretçiler, yapılan faaliyetin son derece güzel ve anlamlı olduğunu , özellikle tarihi bir doku ile birlikte böylesine değerli araçların sergilenmesi ve gün yüzüne çıkarılmasının çok önemli olduğunu ve her geçen gün klasik otomobil tutkusunun bu gibi faaliyetlerle arttığını bundan da son derece mutluluk duyduklarını ifade ederek emek eden katkı koyan herkese teşekkür ettiler.

Zorlu Yarış ” Kelebek ” Çiftinin.

Festivalin ikinci günü ise , dördüncü kez tekrarlanan Yakındoğu Üniversitesi Klasik Otomobil Rallisi ,Lefkoşa Dereboyu Yakın Doğu Bankası önünden saat 10.00 da start aldı . Yarış direktörlüğünü dernek Asbaşkanı Burçin ALİUSTA’nın yaptığı ralli oldukça zorlu ve bir o kadar da eğlenceli geçti.54 klasik otomobilin kayıt yaptırdığı yarış çok zorlu Alayköy , Serhatköy, Mevlevi ve Güzelyurt mevkilerinde gerçekleştirilen üç sabit hız testi (SHT) geçildi. Daha sonra Kalkanlı güzergahından geçen yarışmacılar ,Mavi köşk , Koruçam özel etabını tamamlayıp harika manzara eşliğinde Fatte aba ikramı sulu muhallebi ikramı aldılar. Güzel ve güneşli hava sayesinde eşsiz Sadrazam köy ve Kayalar yolu tamamlanarak Girne Lefkoşa şeridinden geçerek son etap başlangıcı olan Lefkoşa Fuar önüne vardılar. 135,5 kilometre uzunluğunda olan rallinin son etabı ise Fuar alanından başlayarak ,Yakın Doğu Üniversite kampüsü içerisinde yapılan sabit hız testi ile son buldu. Özellikle son özel etapta okul içerisinde en iyi ideal süreyi yapmaya çalışan klasik otomobiller okulu adeta klasik otomobile doyurdular. yarış kampüs içerisinde bulunan NEU Car Museum’da son buldu. Öğle yemeği ikramı eşliğinde müzeyi de ziyaret etme şansını da buldular.

Müzede Muhteşem Final. Mercedesler Zirveyi Ele Geçirdi.

YDÜ Klasik Otomobil Rallilerinde geleneksel olarak yapılan , yarış sonrası neticeler açıklanmazken , 22 mayıs pazartesi gecesi YDÜ Kampüsü içerisindeki ülkemizin en büyük ve görülmeye değer Klasik ve Spor otomobil müzesinde yapılan kokteyl eşliğinde neticeler açıklandı. 2017 yılının Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasına 2,25 kat sayısı ile puan veren yarışın neticelerini heyecanla sonuçları bekleyen onlarca klasik severler ,açıklanan neticelerden sonra ödül töreni başladı. Zorlu yarışı geçen yılın birincisi ve 2016 yılı klasik otomobil ralli şampiyonu ekibi 1979 model Mercedes Benz 350 SL otomobilleriyle Ali – Pembe Kelebek ailesi kazandı. İkincilik 1983 model Mercedes Benz W123 arabaları ile Ertan – Ayşe namlı , üçüncülük ise derneğimizin yeni üyesi deneyimli ekip 1983 model Mercedes Benz 280 SLC klasikleriyle Çağan – Derya Ilgar çifti kazandı. Aynı zamanda bu üç ekip , yarış öncesi kurdukları takım kupasını da kazanmayı başardılar. Böylece ilk üç sırada Mercedes Benz otomobilleri yer alarak adeta zirveye demir attılar. Yarışın ideal süreleri içerisindeki derecelere en yaklaşan yarışmacılar ise 1979 Model Rolls Royce Silver Shadow araçlayla Mustafa Arifoğlu – Özge Arifoğlu SHT 4 etabında 0,146 sn. dereceleri ile oldu. Aynı zamanda yarışın en zorlu parkuru olan birleştirilmiş SHT1 ve SHT 2 yarış öncesi İZKOD özel etabı olarak belirlenerek bu etapta en iyi dereceyi yarış birincileri Ali – Pembe Kelebek kazandı. Diğer kategorilerde de dereceye girenler sunucumuz Ceren Aksu’nun sunumuyla ödüllerine kavuştu.  Festivale destek veren kulüp ve kuruluşlara ise dernek başkanı İnanç Babaliki birer plaket takdim etti. YDÜ Mütevelli Heyeti Doç. Dr İrfan Günsel adına Dorona Turizm Genel müdürü Ahmet Savaşan , Bu festivalin gerçekleşmesine büyük katkı koyan YDÜ Genel Koordinatörü Görkem Bulunç , İZKOD adına başkan Murat Akarsu , İZKOD onursal başkanı Fevzi Keskinoğlu , YDÜ Müze müdürü ve öğrenci işleri müdürü Ulus Candanal , Kuzey Kıbrıs Klasik Jaguar Derneği adına başkan Cenk Sarper  teşekkür plaketlerini alarak birer konuşma yaptılar. 153 klasik araca ev sahipliği yaparak düzenlenen ve üç gün süren ” YDÜ Klasik Otomobil Festivali ”  tamamlanmış oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu