Kültürel Mirasın Korunmasında Dev Adım

  • Güzelyurt ve Lefke bölgesinin turizmden hak ettiği payı alması adına devam eden çalışmalar sonucunda Güzelyurt Tarihi Tren İstasyonu ve Lefke Kent Müzesi projeleri tamamlandı ve ihale sürecine girildi…
  • Ekim ayı itibarıyle bölgeye gelen turistlerin esnafla buluşturulması konusunda güzergahlar belirlendi. Her gün 8-9 otobüs turist Güzelyurt ve Lefke esnafı ile buluşacak…

Ataoğlu: “Batı Bölgesinin Turizm Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güzelyurt Ve  Lefke’yi ziyaret ederek, Güzelyurt Tarihi Tren İstasyonunu ve Lefke’de kent müzesi olması planlanan Vasıf Palace Binasını ve ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu her iki projenin tamamlandığını, paralarının bloke edildiğini ve kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkılacağınının müjdesini verdi.

“Yıllardır Atıl Durumda Bulunan Ve Amacına Uygun Kullanılmayan Güzelyurt Tren İstasyonu Restorasyonu 5-6 Ay İçinde Tamamlanacak”    

Güzelyurt’un turizmden daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar çerçevesinde yıllardır atıl durumda bulunan ve amacına uygun kullanılmayan Güzelyurt’taki tarihi tren istasyonu

bir süre önce boşaltımış ve etrafı tellenerek koruma altına alınmıştı

Eski tren istasyonu bölgesinde incelemelerde bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çalışmalar çerçevesinde 31 Aralık 1951’de son seferini yapmış olan ve 66 yıldır atıl durumda olan tren istasyonunun restore edileceğini belirterek, konuyla ilgili projenin hazır olduğunu, paranın bloke edildiğini ve kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Ataoğlu, tarihi tren istasyonunun restore edilip müzeye dönüştürülmesinin Güzelyurt ilçesine büyük oranda turist akışı ve dolayısı ile ekonomik gelişimine katkı koyacağını da söyledi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da tarihi tren istasyonunun turistlerin ilgi odağı olması açısından ve kentte çeşitlilik adına bir değer olduğunu belirterek, projeye katkı koyan herkese teşekkür etti.

“Lefke Kent Müzesi Turistlerin Ziyaret Edeceği Bir Çekim Merkezi Olacak”

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından Batı bölgesinin turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik olarak başlatılan çalışmalar çerçevesinde Güzelyurt’tan sonra Lefke’yi ziyaret ederek Lefke Çarşı Merkezi’nde bulunan ve kent müzesi olması planlanan Vasıf Palace Binası’nda incelemelerde bulundu.

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke’ye yapılması planlanan kent müzesinin projesinin tamamlanarak, parasının bloke edildiğini ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağının müjdesini verdi.

Ataoğlu, Lefke’de Vasıf Palace olarak bilinen tarihi binanın turistlerin ziyaret edebileceği bir merkez haline dönüşeceğini ifade ederek, kurulacak müzenin turistlerin Lefke’de zaman geçirmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da kent müzesi projesinin Lefke için önemine değinerek, projenin bölgeye büyük katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Kaya, Lefke bölgesinin ciddi potansiyeline rağmen turizmden yeteri kadar pay almadığına işaret ederek, Belediye olarak Bakan Ataoğlu’na konuya yönelik hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

“Ekim Ayı İtibarıyla Her Gün 8-9 Otobüs Turist Güzelyurt Ve Lefke  Esnafımızla Buluşacak”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güzelyurt ve Lefke temasları çerçevesinde daha sonra esnafla bir araya geldi.

Ataoğlu, bir süredir Batı bölgesinin turizmden gerekli payı alması yönünde yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar başlatıp, toplantılar düzenlediklerini belirtti.

1974 sonrasında ilk kez 2016 kış döneminde turistlerin tüm ilçeleri ziyaret etmelerini sağladıklarını anımsatan, Bakan Ataoğlu, 15 Ekim’den itibaren yeniden turistlerin ilçeleri ziyaret etmesi ve esnafla daha fazla vakit geçirmesi için turların başlayacağını söyledi.

Bu bölgelerde turistleri esnafla buluşturmak adına çalışmaların tamamlandığını ve yol güzergahlarının belirlendiğini ifade eden Ataoğlu, bölgeye gelen turistlerin çarşı merkezlerinden geçmelerinin sağlanacağını belirtti.

Bakan Ataoğlu, daha sonra  bölgeye gelen  turlardan daha fazla verim almak için bölgelerdeki esnaf ve sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişinde bulunarak esnafın turizme yönelik talep ve beklentilerini dinledi ve turistlerin bölgede daha çok zaman geçirmesi yönünde yapılabilecek alternatif çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu