Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu, Kızılay Haftası’nda Farkındalık Konseri Verecek

Türk sanat müziği alanında çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın 45. Kuruluş yıldönümü ve bu çerçevede çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Kızılay Haftası dolayısıyla “Aldırma Gönül” adlı bir konser verecek. 

“Lefkoşa Müzik Derneği ile Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı el ele” sloganıyla gerçekleşecek Türk müziği konseri, 5 Kasım Salı akşamı Türk Maarif Koleji Rauf R. Denktaş Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

Şef Aydın Hikmet’in yöneteceği konserde, Lefkoşa Müzik Derneği koro ve saz elemanları sahne alarak Kızılay Haftası’na özel hazırlanan repertuvarla, Türk Sanat Müziğine damga vurmuş bestekârların eserlerini gerek koro, gerekse solo şeklinde izleyicilerine sunacak.

Dernekten yapılan açıklamada, Türk sanat müziğini Kıbrıs’ta sevdirip yaymak ve Türk müziğini gelecek kuşaklara ayni görkemiyle devretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Topluluğu, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın 45. kuruluş yıldönümünde gerçekleşen Kızılay Haftası’nda, sosyal ve sportif etkinliklerin yanı sıra kültür ve sanatla da haftaya dahil olarak farkındalık yaratmayı arzuladıkları belirtildi.

Lefkoşa Müzik Derneği Türk müziği korosu, hazırlıklarını tamamladığı “Aldırma Gönül” adlı konserde, Nihavend ve Hicaz makamlarından derlenen bir repertuvarı sanat müziği severlerine sunacak.

Konser halka açık ve ücretsiz olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu