Marketlere Yığılıyor, Kurallara Uymuyoruz

Marketlerin kapanış saatleri 18.00’den 20.00’ye çekildi ancak bu bile halkın marketlerdeki yoğunluğunu azaltmaya yetmedi

KURALLAR HİÇE SAYILIYOR… Marketlerin çalışma saatleri uzatıldı ancak ne yazık ki dün de marketlerde yoğunluk yaşandığı gözlemlendi. Dip dibe alışveriş yapmaktan çekinmeyen halkın birçoğunun market içerisinde maskesini çıkardığı veya çenesinin altına indirdiği görüldü. Covid-19 virüsünün yayılımını durdurmak amacıyla alınan kısıtlamaların bir kısmı daha dün itibarıyla kaldırıldı, ancak ne yazık ki dün marketlerde gözlemlenen yoğunluk, halkın haftalar süren kapanmanın ve ekonomiye verdiği zararların halk tarafından pek de dikkate alınmadığını gözler önüne serdi. Halkın temel ihtiyaçlarının önemli bir kısmını karşılayan ve bir süredir sabah 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet veren marketler, dünden itibaren 09.00-20.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı. Marketlerin çalışma saatlerinin uzatılması ne yazık ki, marketlerdeki yoğunluğu azaltmaya yetmedi. KIBRIS, dün marketleri gezerek gözlem yaptı.

Dipdibe alışveriş yapmaktan çekinmeyen halkın birçoğunun market içerisinde maskesini çıkardığı veya çenesinin altına indirdiği gözlemlendi. Kuralları umursamayarak, hem kendilerinin, hem ailelerinin hem de başkalarının sağlığını tehlikeye atan çok sayıda kişi, dün marketlerde potansiyel virüs taşıyıcı gibi dolaştı.

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu