Meclisi Genel Kurulu Siber Başkanlığında Toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 11.00’de Sibel Siber başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 11.00’de Sibel Siber başkanlığında toplandı.

Bilgiye sunuş bölümünde ilk olarak Lefke’nin 6. ilçe olmasıyla ilgili düzenlemeleri öngören “Mülki Yönetim ve Bölümleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere oybirliğiyle kabul edildi.

“Özelleştirme Değişiklik Yasa Önerisi” üçüncü görüşmesine ilişkin tezkerenin oy çokluğuyla onaylanmasının ardından Demokrat Parti’nin isim ve ambleminin değişmesine yönelik tezkere bilgiye getirildi.

Genel Kurul’u Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bölgeden sivil toplum örgütü temsilcileri ve bazı vatandaşlar izliyor.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, söz alarak, plakaların değişimi konusuna değindi ve birilerine rant sağlanmak istendiğini savundu.

Angolemli, “AB’ye uyum için yapılacaksa saatlerde niye uyulmuyor” diye sordu. Angolemli, bu konuda net bir açıklama yapılmasını talep etti.

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, plakalarla ilgili değişikliğin rant sağlamak adına yapılmadığını, tüm dünyada plaka değişiklikleri yapıldığını söyledi.

Beyaz plaka uygulamasına 1 Haziran 2017’den itibaren, yeni kaydedilen araçlardan isteneceğini kaydeden Dürüst, araçların tümünün plakalarının değişmesinin 10 yıl içinde yapılmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Dürüst, tüm araçlara hemen değişim yapma zorunluluğu getirilmediğini belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu