Minikler Müze Kültürünü Deneyimledi… Birikim Preschool Anaokulu Kıbrıs Araba Müzesi ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ni Ziyaret Etti…

 

Minikler Müze Kültürünü Deneyimledi… Birikim Preschool Anaokulu Kıbrıs Araba Müzesi ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ni Ziyaret Etti…

Birikim Preschool Anaokulu’ndan 80 minik öğrenci, 8 öğretmeni ile birlikte Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü Müzeler bölgesinde bulunan Kıbrıs Araba Müzesi ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ni gezdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Rehberi Sülay Görün tarafından karşılanan Birikim Preschool Anaokulu minik öğrencileri ve öğretmenlerine müze ile müzede sergilenen eserler hakkında bilgiler aktarıldı.

Çocuklar Hem Müze Kültürünü Hem de Müzelerin Nasıl Gezildiğini Yaşayarak Öğrendi…

Birikim Preschool Anaokulu Kurucu Müdürü Özge Hulusiağa ziyaret sonrası yaptığı konuşmada, çocukların hem müze kültürünü, hem müzenin nasıl gezildiğini, hem de bu müzedeki eserleri küçük yaşlarda genel kültür anlamında öğrencilerin görerek, yaşayarak öğrendiklerini söyledi.

Hulusiağa, “Kıbrıs Araba Müzesi ziyaretini trafik konusunu irdelemek amacıyla gerçekleştirdik. Kıbrıs Araba Müzesi’nin karşısında yer alan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ne girdiğimizde muhteşem bir manzaralarla karşılaştık. Bu anlamda bu değerli müzeyi ülkemize kazandırdıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ülkemizin böyle genel kültür anlamında böyle birçok müzeye ihtiyacı var. Yakın Doğu Üniversitesi de bu anlamda ilkleri ülkemize kazandıran bir üniversite. Çocuklarımız da, çocuklarımızın aileleri de bu geziden çok memnun kaldılar” dedi.

Müzeden etkilenen çocuk Dr. Küçük’ün makam aracını çizdi…

Yaptıkları gezi sonrası sınıf çalışmasında çocuklardan resim yapmalarını istediklerini dile getiren Özge Hulusiağa, müze gezisinden etkilenen bir çocuğun Dr. Fazıl Küçük’ün makam arabasını çizdiğini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu