“NEUIslanders” RoboCup 2018 Dünya Kupasında Şampiyonluğa Oynuyor…

Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Futbol Takımı NEUIsLanders, robotik dünya kupası için bulunduğu Kanada’da şampiyonluğa doğru ilerliyor. NEUIslanders, turnuvada çıktığı altıncı maçında da galibiyete ulaşarak liderliği elde etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, turnuvanın ikinci ve üçüncü gününde yaptığı maçlardan galibiyetle ayrılan NEUIslanders rakiplerine gol atma fırsatı tanımadı.

Turnuvanın ikinci gününde Kanada’dan University Of British Columbia’nın “Thunderbots” takımı ile oynayan NEUIslanders, maça hızlı başladı ve maçın ilk yarısını 2-0 üstünlükle bitirdi. İkinci yarıda da rakibi üzerinde etkili oynayan NEUIslanders, direkten dönen toplarına rağmen başka gol bulamadı ve maçı 2-0 galibiyetle tamamlayarak liderlik koltuğuna oturdu.

Günün ikinci maçında ise University Of Laval’ın “Ultron” takımı ile karşılan NEUIslanders maçın ilk yarısında rakip kalecinin 9 şutunu kurtarmasına rağmen ilk yarının son saniyesinde 1-0 öne geçti. Maçın ikinci yarısında da rakip kaleyi ablukaya alan takım, ikinci yarının ortalarına doğru bulduğu 2. golle rahatladı ve maçı 2-0 üstünlük ile bitirerek liderlik koltuğundaki yerini bırakmadı.

7-0’lık Seri Elde Etti…

Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Futbol Takımı turnuvadaki 3. günü tek maç ile tamamladı. NEUIslanders turnuvanın yeni takımlarından Şili’den “AIS” takımıyla karşılaşırken maçın ilk yarısında biraz tutuk olarak başlamasına rağmen devreyi 2-0 ile kapattı. İkinci yarıda toplamda beş dakikalık süreye 5 gol sığdıran takım maçı 7-0 ile bitirerek liderliğini sürdürdü.

Ekip Üyeleri Yönetim Kurulu ile Teknik Heyete Seçildi…

Öte yandan turnuvada takımlar tarafından yapılan seçimlerde NEUIslanders takım kaptanı Ersin Aytaç turnuva Yönetim Heyetine seçildi. Takımın yapay zekadan sorumlu üyesi Nurullah Akkaya ise Teknik Komiteye seçilerek, 2019 yılında 1-8 Temmuz tarihleri arasında Kanada’da yapılacak yarışmada önemli görev üstlenecekler.

İki Yakın Doğu’lu Dünyanın En Prestijli Organizasyonunda Görev Alacaklar

Takim üyeleri Ersin Aytaç ve Nurullah Akkaya toplamda 6 kişi olan yönetim ve teknik heyette 2 kişinin Yakın Doğu Üniversitesinden olmasına dikkat çekerek, sadece takım olarak değil aynı zamanda takım üyeleriyle de dünyanın en büyük ve prestijli robotik organizasyonunda yer almanın önemini vurguladılar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu