‘ Onlar gelirse Rus, Arap turist gelmez’ diye propaganda yapılıyor

Türkiye’nin turizmde kaynak pazarı Rusya ve İstanbul’u turizmde ayakta tutan Arap ülkelerinden gelen turistler seçim malzemesi olarak kullanılıp bunlar üzerinden propaganda yürütülüyor.

AKP seçim propagandasında turizmi Rus ve Arap turistler üzerinden yürütüyor. Antalya’da ‘Onlar gelirse Rus turist gelmez, tarımcılara onlar gelirse Rusya bizden domates almaz’ şeklinde propaganda yapılırken İstanbul’da ‘Onlar gelirse Arap turist gelmez’ şeklinde bir propaganda yürütüyor.
Kemal Kılıçdaroğlu Antalya’da yaptığı mitingde yaptığı konuşmada ‘Şöyle bir laf ediyorlar. Kılıçdaroğlu’nu seçerseniz Rusya ile kavga edecek. Rusya’dan turistler gelmeyecek diyorlar. Hiç kimseyle kavga etmek gibi derdimiz yok, herkesi kucaklayacağız, turistler gelecek, Antalya’yı görecek güzelliklerini görecek gidecek anlatacak daha çok turist gelecek” demişti.

Arkasından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Trabzon’da ‘Muhtarlarımızla ve Hemşerilerimizle Buluşuyoruz’ programında “Bunlar gelirse Arap turistler gelmezmiş. Olur mu öyle şey” dedi.

Kaynak
Turizm Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu