ÖSO ve TSK Al BAB’a Girdi

ÖSO ve TSK Al BAB’a Girdi

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Suriye takip masası Fırat Kalkanı Harekatı’nda TSK destekli ÖSO’nun Al Bab ‘da El Bab’ta şu ana kadar Akil Dağı, Devlet hastanesi, Gençlik konutları, Muhallak ve Batı bulvarını DAEŞ’ten kurtardı ve çatışmalarda 30 aşkın DAEŞ teröristinin öldürüldüğünü duyurdu.

Derneğin Suriye temsilcisi Türkmen Ajans’tan Hüseyin Bozan’ın açıklamalarına göre TSK 2 şehit verirken ÖSO’danda 9 şehit verildi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Suriye temsilcisi tarafından hazırlanan güncel haritayı da yayınladı. Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan yaptığı açıklamada’’Kahraman TSK ve ÖSO askerleri şu an AL BAB’ın içinde sokak sokak DEAŞ’lı teröristleri temizlemektedirler.

Medyamızda çıkan ve ESAD rejimi ve Türkiye’nin ortak hareket ettiği algı yalanının aksine Mehmetçik terörle mücadelede Fırat Kalkanı’nda şehitler vererek destan yazmaktadır.Şu an Al Bab’da sokak çatışmaları yaşanmaktadır’’dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu